Quantcast
NEWS
170 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Κατάφερε να χάσει μόνη της…

Όλα λάθος από τον πάγκο μέχρι τον αγωνιστικό χώρο και ήττα – χαστούκι από τη Λάρισα με 0-1 στο ΟΑΚΑ – Κατάφεραν να κινδυνεύει και η τρίτη θέση, αν η ΑΕΚ δεν νικήσει την τελευταία αγωνιστική στη Λιβαδειά

Super League – 29η αγωνιστική

ΑΕΚ – ΛΑΡΙΣΑ 0-1

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Θλιβερή εμφάνιση και ήττα – χαστούκι στο ΟΑΚΑ για την ΑΕΚ. Η οποία τα έκανε όλα λάθος, από τον πάγκο μέχρι τον αγωνιστικό χώρο και εν τέλει κατάφερε να χάσει με 0-1 από έναν αντίπαλο που σούταρε... δύο φορές και βρήκε γκολ από στημένη φάση στο 28’ με τον Άλεφ να χάνει τον σκόρερ Μπράλιτς μαρκάροντας τον από απόσταση και τον Τσιντώτα να χάνει τη μπάλα μέσα από τα χέρια. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, είχε ένα τραγικό πρώτο μέρος όπου κατέβηκε με 3-5-2 το οποίο αποδείχτηκε λάθος προσέγγιση, στην επανάληψη προσπάθησε να αντιδράσει γυρίζοντας το σε 4-2-3-1 αλλά δεν είχε τον τρόπο να διασπάσει το αμυντικό τείχος των βυσσινί και την ψυχραιμία να κάνει γκολ τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα ματς όπου όλα έγιναν λάθος και ο μοναδικός που ξεχώρισε ήταν ο Σβάρνας για την σοβαρότητα του και το δυναμισμό του στην άμυνα (άγγιξε από στημένη και την ισοφάριση). Με την σημερινή ήττα να είναι από την μια ένα καμπανάκι για όλους και από την άλλη πλέον, να κινδυνεύει ακόμα και η τρίτη θέση (!) αν η ΑΕΚ δεν νικήσει την τελευταία αγωνιστική στη Λιβαδειά. Σε ένα σενάριο… εφιάλτη. Για την ΑΕΚ που προσέγγισε εντελώς λανθασμένα το σημερινό ματς το οποίο έπρεπε να πάρει για τους γνωστούς λόγους και που πλέον ΑΠΟΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να ξαναπαρουσιάσει τέτοια θλιβερή εικόνα. Διότι ακολουθούν δυο… τελικοί που υπάρχει μόνο μια λέξη. Η ΝΙΚΗ!

Με 3-5-2, τον Κλωναρίδη αριστερό μπακ-χαφ, τους Άλεφ – Κρίστιτσιτς στον άξονα και τον Μάνταλο πίσω από τους Πόνσε – Μπογέ ξεκίνησε η ΑΕΚ. Σε ένα κάκιστο πρώτο 45λεπτο, όπου έλειψε η ένταση, η κίνηση χωρίς τη μπάλα και το ορθολογικό - επιθετικό - πλάνο που θα δημιουργήσει ρήγματα στο αμυντικό τείχος του αντιπάλου. Επί της ουσίας, η Ένωση έχει την υπεροχή και την κυκλοφορία αλλά όλα αυτά μοιάζουν ανούσια, αφού δεν υπάρχουν οι λύσεις στην τελική πάσα. Την ίδια ώρα μάλιστα, που η ομάδα αντιμετωπίζει ΚΑΙ αμυντικά θέματα. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε, πως στην πρώτη της απόπειρα η Λάρισα σκοράρει από στημένη μπάλα, όταν στο 28’ εκτελέστηκε ένα φάουλ, ο Άλεφ έχασε τον αντίπαλο του μαρκάροντας εντελώς λανθασμένα και ο Μπράλιτς με κοντινό πλασέ νίκησε τον Τσιντώτα (που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα) για το 0-1. Μια εξέλιξη που “πάγωσε” ακόμα περισσότερο την ΑΕΚ. Η οποία ήταν φανερό πως δεν έπαιρνε παιχνίδι από τα άκρα και όταν δεν το κάνεις αυτό απέναντι σε ομάδες που… ταμπουρώνονται κλείνοντας τον χώρο του άξονα, είναι επόμενο να μην απειλείς. Η Ένωση ουσιαστικά επιχειρεί να τρυπήσει τον αντίπαλο κυρίως με ατομικές κινήσεις πότε του Μάνταλου και πότε του Μπογέ αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Κάποια σουτ υπό δύσκολες προϋποθέσεις των Κλωναρίδη, Πόνσε και Μπογέ δεν έχουν αντίκρισμα, ενώ το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώνεται με τα φαλτσοσφυρίγματα του Ζαχαριάδη που έρχονται να δέσουν το… γλυκό! 

Με μια αλλαγή, την είσοδο του Χουλτ αντί του Τσόσιτς και την μετατροπή του 3-5-2 σε 4-2-3-1, ξεκίνησε η ΑΕΚ στην επανάληψη. Με τον Κλωναρίδη δεξιά, τους Μάνταλο – Μπογέ να εναλλάσσονται αριστερά και εσωτερικά και τον Πόνσε στην κορυφή. Με τους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ να ανεβάζουν ταχύτητα και να βγάζουν ένταση στο παιχνίδι τους. Χάνοντας μάλιστα τεράστια ευκαιρία στο 53’, όταν από γέμισμα του Γκάλο ο Πόνσε από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κρίστινσον. Σε ένα διάστημα που η Λάρισα οπισθοχωρεί όλο και περισσότερο ταμπουρώνεται στα καρέ της! Με την ΑΕΚ να απειλεί εκ νέου με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, με κεραυνό του Μπογέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής (έβγαλε και πάλι ο Κρίστινσον), ενώ και στο 66’ ο γκολκίπερ της Λάρισας είχε απάντηση στο φάουλ του Αργεντινού. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Χιμένεθ ολοκληρώνει τις αλλαγές του βάζοντας τον Αλμπάνη αντί του Άλεφ (νωρίτερα στο 60’ ο Μπακάκης είχε μπει αντί του Κλωναρίδη) και η ΑΕΚ αυξάνει την πίεση της και να αγγίζει την ισοφάριση στο 72’ από κόρνερ του Γκάλο και κοντινή προσπάθεια του Σβάρνα όπου η μπάλα “έγλυψε” το δοκάρι. Δέκα λεπτά αργότερα είναι η σειρά του Πόνσε να απειλήσει με διπλή προσπάθεια και σκαστό σουτ, όπου ο Μπράλιτς πάνω στη γραμμή απομάκρυνε με το κεφάλι. Με το 0-1 να παραμένει μέχρι τέλους παρά την προσπάθεια της ΑΕΚ να βρει το γκολ, άλλοτε με ορθολογικό τρόπο και κάτω τη μπάλα και άλλοτε με ανορθόδοξο με γιόμες…

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Σβάρνας, Οικονόμου, Τσόσιτς (46’ Χουλτ), Αλεφ (71’ Αλμπάνης), Κρίστιτσιτς, Γκάλο, Κλωναρίδης (59’ Μπακάκης), Μάνταλος, Πόνσε, Μπογέ.

ΛΑΡΙΣΑ: Κρίστινσον, Μόρας, Ζίζιτς, Μπράλιτς, Καρανίκας, Ζίβκοβιτς, Μπάλλας (72’ Ακόστα), Σεσέροβιτς, Γιακιμόφσκι (75’ Γκόλιας), Σικάβκα (95’ Γρομητσάρης), Νούνιτς.

Το aek365 ήταν στο ΟΑΚΑ και σας μετέφερε παραλειπόμενα και LIVE τον αγώνα

ΣYNOΛIKA EIΣITHPIA 6.556 ME MEIKTEΣ EIΣΠPAΞEIΣ 30.269 EYPΩ




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ