3 ΣΧΟΛΙΑ

BCL: Απευθείας στους ομίλους η ΑΕΚ (ΦΩΤΟ)

Το αναβαθμισμένο και κάθε χρόνο όλο και πιο ισχυρό Basketball Champions League, ανακοίνωσε τις 44 ομάδες που θα συμμετάσχουν στην διοργάνωση την σεζόν 2020/21! Στους ομίλους Βασίλισσα και Περιστέρι, στα προκριματικά ο Ηρακλής

Παρουσιάστηκε από το Basketball Champions League, ο αγωνιστικός χάρτης των ομάδων, ενόψει της σεζόν 2020/21. Με την ΑΕΚ να είναι απευθείας στους ομίλους…

Η διοργανώτρια αρχή έκανε γνωστές τις συνολικά 44 ομάδες που θα συμμετάσχουν στην διοργάνωση, συμπεριλαμβάνοντας τρεις ελληνικές: Τη Βασίλισσα , το Περιστέρι και τον Ηρακλή.

Το BCL χώρισε τις ομάδες σε δύο γκρουπ: Στο πρώτο γκρουπ βρίσκονται οι 28 ομάδες που εξασφάλισαν την παρουσία τους στους ομίλους (συμπεριλαμβανομένων ΑΕΚ και Περιστερίου) και στο δεύτερο γκρουπ οι 16 ομάδες που θα πάρουν μέρος στα προκριματικά (μέσα και ο Ηρακλής), από τις οποίες θα προκύψουν οι τέσσερις ομάδες που θα συμπληρώσουν τους ομίλους.

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης πως από τις 44 ομάδες…

*Οι 41 τερμάτισαν στην πρώτη 8άδα του οικείου πρωταθλήματος
*Οι 14 είναι πρωταθλήτριες στις χώρες τους
*Εκπροσωπούνται 25 διαφορετικές χώρες

Αναβάθμιση και ισχυροποίηση!

Το αναβαθμισμένο και κάθε χρόνο όλο και πιο ισχυρό Basketball Champions League μπαίνει στη νέα χρονιά με ακόμα υψηλότερο ανταγωνισμό. Αξίζει να σημειώσουμε πως υπάρχει χώρα που εκπροσωπείται με 5 ομάδες (Τουρκία). Υπό κανονικές συνθήκες και με βάση τη βαθμολογία, η Τουρκ Τέλεκομ δε θα μπορούσε να είναι παρούσα στη διοργάνωση. Ωστόσο, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που παρουσιάζονται εξαιτίας του COVID και με δεδομένο ότι οι ομάδες που θα ολοκληρώσουν την προηγούμενη σεζόν τον Σεπτέμβριο, θα έχουν κανονικά μία θέση στην Regular Season της επόμενης σεζόν, το Συμβούλιο του BCL έδωσε 4 θέσεις στην Τουρκία, στις ομάδες που είχαν καταλάβει υψηλότερες θέσεις. Ετσι η Τουρκ Τέλεκομ, έρχεται ως πέμπτη ομάδα.

Από τη Γερμανία θα αγωνιστεί μόνο η Μπάμπεργκ, καθώς, η Λούντβισμπουργκ, αν και είχε κάνει αίτηση, την απέσυρε, λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας που προκαλεί η εποχή COVID  δεν αισθάνονταν σίγουροι ότι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν οικονομικά παίζοντας σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Σε ό,τι αφορά στην Ολντενμπουργκ, κατέθεσε αίτηση συμμετοχής, αλλά με δύο εβδομάδες καθυστέρηση με αποτέλεσμα να μη γίνει δεκτή.

Οι ομάδες των ομίλων:

Οι ομάδες των προκριματικών:


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
Bill83 - 3/7/2020 11:58

Από τη μια λέω πραγματικά κρίμα που δε συμμετέχουν η φιναλίστ και η 4η Γερμανίας (μιας και σαν πρωτάθλημα έχει δυναμώσει αρκετά τα τελευταία χρόνια), από την άλλη είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που αμφισβητούν τα κριτήρια της φιμπα. Δεν δέχτηκαν την Όλντενμπουργκ (του eurocup...) επειδή κατέθεσε εκπροθεσμα.

koutoponhros21 - 3/7/2020 13:03

Φάουλ που υπάρχει μόνο μια Γερμανική στη διοργάνωση ενώ ουσιαστικά αυτή βγήκε 5η και είχε ακουστεί οτι θα ξεκινήσει απο τα προκριματικά (μπαμπεργκ) και θέση στο bcl θα πάρουν Ολντενμπουργκ και Λουντβισμπουργκ. Φάουλ επίσης η μια ρωσική(Νιζνι). Πιστεύω εκει πρέπει να στοχεύσουν του χρόνου. Ειναι το μόνο δυνατό πρωτάθλημα που λείπει και ενώ η Πάρμα που είναι αρκετά δυνατή ομαδα δήλωσε συμμετοχή δεν έγινε δεκτή. Και τέλος καθόλου Αδριατική. Παρόλα αυτά η αναβάθμιση βγάζει ματιά. Οι... Συνέχεια περισσότερες ομάδες των ομίλων γνωστά μπασκετικα ονόματα που κάνουν κλικ για να πας στο νέο γήπεδο. Για να δούμε...

an0nymous - 3/7/2020 11:30

Την AEK στο BCL την βλέπουν σαν μια απ τις κορυφαίες.. όπως είναι στο ποδόσφαιρο στο CL οι μεγάλες Μπάρτσα, Ρεαλ, Γιουνάιτεν, Μπάγερν, Γιούβε.. το αντίστοιχο είναι η ΑΕΚ στο BCL.


Πάμε να σηκώσουμε άλλη μια κούπα μωρή αρρώστια..

ΕΠΟΜΕΝΟ