0 ΣΧΟΛΙΑ

Δήμαρχος Μπέργκαμο: Σαν... βιολογική βόμβα το Αταλάντα-Βαλένθια

«Κανείς δεν ήξερε ότι ο ιός κυκλοφορούσε ήδη μεταξύ μας», σημείωσε ο Τζόρτζιο Γκόρι

Η επαρχία του Μπέργκαμο είναι η βαρύτερα πληγωμένη περιοχή από τον κοροναϊό σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο και ο δήμαρχός της, Τζόρτζιο Γκόρι χαρακτήρισε το Αταλάντα-Βαλένθια ως μια "βιολογική βόμβα" που έφερε την Ιταλία ένα βήμα πριν το χάος.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος του Μπέργκαμο: "Δεν είχα καμία επιθυμία να γιορτάσω τα 60α μου γενέθλια. Η κατάσταση είναι τραγική και 112 νεκροί περιμένουν να ταφούν. Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση σε ολόκληρη την περιφέρεια.

Εκείνη την εποχή δεν ήξερα τι συνέβαινε. Ο πρώτος ασθενής στην Ιταλία προσβλήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου. Αν ο ιός κυκλοφορούσε ήδη, οι 40.000 οπαδοί που πήγαν στο στάδιο Σαν Σίρο μολύνθηκαν. Κανείς δεν ήξερε ότι ο ιός κυκλοφορούσε ήδη μεταξύ μας. Πολλοί παρακολούθησαν το παιχνίδι σε ομάδες και υπήρχαν πολλές επαφές εκείνο το βράδυ. Ο ιός πέρασε από τον έναν στον άλλον. Ηταν μια βιολογική βόμβα".

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος του Μπέργκαμο πρόσθεσε: "Έχετε δει όλα τα φέρετρα που μεταφέρονται από το στρατό; Πολλοί ηλικιωμένοι έχουν πεθάνει στο σπίτι και στις κατοικίες, πολλές φορές επειδή δεν υπάρχει χώρος στα νοσοκομεία και άλλες φορές οι συγγενείς προτιμούν να μένουν οι άνθρωποι στο σπίτι γιατί δεν ξέρουν αν θα τους ξαναδούν"


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ