5 ΣΧΟΛΙΑ

Την Τετάρτη, με ονομαστική ψηφοφορία η ψήφιση της τροπολογίας

Όπως έγινε γνωστό η ψηφοφορία θα γίνει στη 1μ.μ. και θα είναι ονομαστική.

Αύριο Τετάρτη στις 1μ.μ. θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την τροπολογία στο θέμα των ποινών των ΠΑΟΚ – Ξάνθης, αναφορικά με το παράπτωμα της πολυιδιοκτησίας. Που από την ποινή του υποβιβασμού όπως προβλέπει μέχρι σήμερα ο Νόμος και εισηγήθηκε με απόφαση της η ΕΕΑ, πέφτει σε αφαίρεση βαθμών. Όπως έγινε γνωστό η ψηφοφορία θα γίνει στη 1μ.μ. και θα είναι ονομαστική.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

1. Η παρ. 12 του άρθρου 69 του ν. 2725/1999 (Α' 121) αντικαθίσταται ως εξής:

«12. Σε περίπτωση κατά την οποία παραβιασθεί κάποια από τις διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων του άρθρου αυτού με υπαιτιότητα οργάνων της Α.Α.Ε., επιβάλλεται στην ομάδα της, με απόφαση του οικείου δικαιοδοτικού οργάνου, το οποίο επιλαμβάνεται ύστερα από έκθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ή μετά από προσφυγή όποιου έχει έννομο συμφέρον, η ποινή της αφαίρεσης πέντε (5) έως δέκα (10) βαθμών από το τρέχον επαγγελματικό πρωτάθλημα στο οποίο αυτή συμμετέχει, αναλόγως της βαρύτητας της παράβασης. Σε περίπτωση που η παράβαση διαπιστώνεται μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, η ως άνω ποινή επιβάλλεται για το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Η ποινή της παρούσας παραγράφου επιβάλλεται ανεξαρτήτως του νομικού χαρακτηρισμού της παράβασης από τις οικείες πειθαρχικές διατάξεις.».

2. Τα πρώτα πέντε εδάφια της παρ. 3 του άρθρου 77Α του ν. 2725/1999 αντικαθίστανται ως εξής:

«3. Πριν από την έναρξη κάθε αγωνιστικής περιόδου, κάθε Α.Α.Ε. ή Τ.Α.Α. οφείλει να προσκομίσει στην οικεία διοργανώτρια αρχή, πιστοποιητικό της Επιτροπής περί τήρησης των υποχρεώσεων που προβλέπονται από τον παρόντα νόμο. Η Επιτροπή, στο πλαίσιο των παραπάνω αρμοδιοτήτων της, δεν χορηγεί το ανωτέρω πιστοποιητικό σε περιπτώσεις διαπίστωσης σοβαρών ή καθ' υποτροπήν παραβάσεων του νόμου, για λόγους που αφορούν στο δημόσιο συμφέρον. Στο δημόσιο συμφέρον εμπίπτουν ιδίως οι οφειλές προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς ορνανισμούς. Η συνδρομή όρου που πλήττει το δημόσιο συμφέρον μνημονεύεται ειδικά στην απόφαση της Επιτροπής.

Σε περιπτώσεις μη τήρησης των όρων νομιμότητας των διοικήσεων και των μετόχων των Α.Α.Ε. ή παραβίασης των διατάξεων που διέπουν την προέλευση των πόρων των μετόχων των Α.Α.Ε. και των Α.Α.Ε. που χρησιμοποιούνται yia τη δραστηριότητα των Α.Α.Ε., καθώς και άρνησης παροχής στοιχείων προς την Επιτροπή, εφαρμόζεται αποκλειστικά η διάταξη της παρ. 12 του άρθρου 69 του παρόντος.».

3. Η παρ. 5 του άρθρου 77Α του ν. 2725/1999 αντικαθίσταται ως εξής:

«5. Κατά την άσκηση των καθηκόντων της η Επιτροπή, πέραν των όσων προβλέπονται ρητά στον παρόντα νόμο, δικαιούται να ζητεί και να λαμβάνει οποιοδήποτε κατά την κρίση της άλλο στοιχείο, πληροφορία ή διευκρίνιση. Δικαιούται επίσης, σε περιπτώσεις μεταβίβασης μετοχών, συμμετοχής σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, παροχής δανείων και εν γένει χρηματικών καταβολών οποιουδήποτε είδους, να διερευνά την προέλευση και τον τρόπο απόκτησης των καταβληθέντων ποσών, σε περίπτωση δε που δεν δικαιολονείται επαρκώς η προέλευσή τους, να επιβάλει ως κύρωση την απαγόρευση άσκησης όλων των δικαιωμάτων μετόχων, καθώς και των διευθυντικών ή διοικητικών εξουσιών οργάνων Α.Α.Ε., ανεξάρτητα από την επέλευση άλλων συνεπειών σύμφωνα με το νόμο».

4. Οι διατάξεις του παρόντος ισχύουν για παραβάσεις που διαπιστώνονται από την 1η Ιουλίου 2019".


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
bleda - 28/1/2020 23:11

Είναι ντροπή για το ελληνικό κοινοβούλιο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο η όλη κατάσταση. Πραγματικά πρέπει να αποχωρήσει από την συνεδρίαση όποιος βουλευτής έχει λίγο τσίπα.

Panayiotis - 29/1/2020 11:49

θα τον αποχωρήσει ο λαός φίλε μου. για πάντα. γλυφτες και Μάο Μάο στα σπίτια τους.

corto_maltese_8_12 - 28/1/2020 22:53

Να δώ οι "Αεκάρες" βουλευτές τί θα ψηφίσουν.

dgtria_architect - 29/1/2020 10:58

Ότι πει το κόμμα τους. Η πολιτική επάγγελμα είναι. Ότι πει το αφεντικό...

stratos11 - 28/1/2020 23:08

γιαυτο ειμαι υπερηφανος που υποστηριζω την ΑΕΚ .55 χρονια τωρα.με κλεψανε δε μου χαρισαν απολυτως τιποτε.η μονη ομαδα που πληρωσε το μαρμαρο και πληρωνει.η μονη ομαδα που στηριχτηκε στις δικες της δυναμεις και του κοσμου της.με τους λιγους τιτλους αλλα καθαρους.το μονο που εχουν να λενε οι αντιπαλοι μας για ενα γαμημενο πεναλντυ με τη λαρισα την εποχη που παιζαμε την καλυτερη μπαλα.και οσο για το 2008 που πηραν οι αλλοι το πρωταθλημα στα χαρτια οσοι θυμουνται θα μπορουσε και η ΑΕΚ τοτε... Συνέχεια να κανει ενσταση με τον αστερα τριπολης που χασαμε 3-0 να παρουμε το παιχνιδι για αντικανονικη συμετοχη παιχτη του αστερα.αφηστε τουςλοιπον να τρωγονται και να ξεφτυλιζονται οι ανυπαρκτοι

ΕΠΟΜΕΝΟ