Quantcast
NEWS
96 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Όλα τελείωσαν στο 55’ με το λάθος του Στάνκοβιτς για την ΑΕΚ που πλήρωσε και διαιτητικές αποφάσεις

Όλα πήγαν στραβά για να χάσει η ΑΕΚ το πρώτο της παιχνίδι στο Europa League - Ειχε ισοφαρίσει σε 1–1 βρίσκοντας απάντηση στο αμφισβητούμενο γκολ της Μαρσέιγ, αλλά ο κορυφαίος μέχρι τότε Στάνκοβιτς έκανε τρία λάθη σε μια φάση και άφησε την ομάδα με 10 παίκτες και πίσω στο σκορ με 2-1 - Το 3-1 με τραβηγμένο πέναλτι που έδωσε ο Πολωνός Στεφάνσκι - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΑΣΣΑΛΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΤΣΕΤΖΟΓΛΟΥ

EUROPA LEAGUE - 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΑΡΣΕΪΓ - ΑΕΚ 3-1 

ΓΗΠΕΔΟ: Βελοντρόμ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντανιέλ Στεφάνσκι (Πολωνία) 

Λύγισε στο Βελοντρόμ η ΑΕΚ από ένα λάθος του Στάνκοβιτς και τα φαλτσοσφυρίγματα του Πολωνού Στεφάνσκι. Η Ένωση, μπήκε… καμικάζι στην επανάληψη και βρήκε απάντηση στο γκολ του Βιτίνια - που δεν έπρεπε να μετρήσει λόγω επιθετικού φάουλ στον Βίντα - με τον Πινέδα στο 53’ ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1 με κοντινό τελείωμα. Δύο λεπτά μετά ήρθε το καταστροφικό λάθος του Στάνκοβιτς που έφερε το πέναλτι, (ορθά) την αποβολή του και το 2-1 με την Μαρσέιγ να διαμορφώνει το τελικό σκορ από τουλάχιστον αυστηρό δεύτερο πέναλτι που υπέδειξε ο Στεφάνσκι για ένα σοφτ μαρκάρισμα του Άμραμπατ. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα στον όμιλο του Europa League για την ΑΕΚ η οποία δεν έχει χρόνο για προβληματισμούς και πρέπει να πάει παρακάτω αφού ακολουθεί το ντέρμπι της Δευτέρας με τον ΠΑΟΚ.  

Με διάταξη 4-4-2, τον Στάνκοβιτς στα δοκάρια, τους Βίντα-Μουκουντί στόπερ, τον Σιντιμπέ δεξιά, τον Χατζισαφί αριστερά, τους Σιμάνσκι-Γιόνσον στα χάφ, τον Άμραμπατ στη μια πλευρά, τον Πινέδα στην άλλη και τους Μάνταλο-Τσούμπερ στη γραμμή κρούσης ξεκίνησε ο Ματίας Αλμέιδα στο Βελοντρόμ. Ήταν ένα πρώτο 45λεπτο που η ΑΕΚ μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά τον ρυθμό και ήλεγξε την πίεση που επιχείρησαν να βάλουν οι Γάλλοι. Αυτό που δεν μπόρεσε να ελέγξει κατά διαστήματα, ήταν κάποιες πάσες στην πλάτη της κιτρινόμαυρης άμυνας που δημιούργησαν προβλήματα. Η Μαρσέιγ ήταν φανερό πως έψαχνε τρόπους να βγει με κάθετο παιχνίδι στα μεσοδιαστήματα ανάμεσα στα στόπερ και τα ακραία μπαρ και το πέτυχε στο 20’, όταν από λάθος του Γιόνσον η μπάλα έφτασε στον Εντιαγέ αλλά ο Στάνκοβιτς ήταν εκεί και με σωτήρια επέμβαση τον σταμάτησε. Αυτή επί της ουσίας ήταν η πρώτη απειλή για την ΑΕΚ. Η δεύτερη ήταν με παρόμοιο τρόπο και ήρθε τέσσερα λεπτά μετά, όταν ο Αρίντ αυτή την φορά βρέθηκε φάτσα με τον Τσίτσαν αλλά και πάλι ο Αυστριακός γκολκίπερ είχε σωστή αντίδραση. Η Ένωση μπόρεσε μετά το 20λεπτο να πάρει κάποια μέτρα και να κρατήσει μπάλα με μεγαλύτερη ασφάλεια έχοντας μερικές στιγμές καλής δημιουργίας αλλά φαινόταν πως κάτι έλειπε και συγκεκριμένα ένα σημείο αναφοράς στα αντίπαλα καρέ. Αυτή η έλλειψη είχε ως αποτέλεσμα η ΑΕΚ να μοιάζει ακίνδυνη και να μην μπορεί να πατήσει απειλητικά την αντίπαλη περιοχή. Αντίθετα, η Μαρσέιγ βρέθηκε και πάλι στο 27’ να δημιουργεί ρήγμα με τον Κλος, εκείνος έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Βιτίνια με πλασέ έκανε το 1-0. Φυσικά ήταν ένα γκολ που δεν θα έπρεπε να μετρήσει ποτέ καθώς είχε προηγηθεί ξεκάθαρο επιθετικό φάουλ στον Βίντα τον οποίο ο σκόρερ έβγαλε εκτός πορείας με το χέρι, με τον Στεφάνσκι και τον VARίστα πάντως να έχουν διαφορετική άποψη και να μετρούν το γκολ. Η ΑΕΚ προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, απείλησε στο 33’ με κεφαλιά του Μουκουντί από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου και γενικότερα στο τελευταίο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων μάλιστα σκόραρε με πλασέ του Τσούμπερ από κοντά αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης στον Βίντα. Βεβαίως το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Αλμέιδα να προχωρά σε αναγκαστική αλλαγή στο 40’, καθώς ο Χατζισαφί αποχώρησε με πόνους στα πλευρά και τη θέση του πήρε ο Μοχαμάντι. 

Με αλλαγή βγήκε στην επανάληψη η ΑΕΚ, με τον Αλμέιδα να φέρνει στο ματς τον Πόνσε που πήγε φυσικά στην κορυφή αντί του Σιντιμπέ, με τον Πινέδα να πηγαίνει στο δεξί άκρο της άμυνας. Με το καλημέρα η Ένωση δημιούργησε μια επικίνδυνη κατάσταση με παράλληλο γύρισμα του Άμραμπατ προς τον Πόνσε και γενικότερα οι κιτρινόμαυροι έβγαζαν σε σχέση με το πρώτο μέρος μεγαλύτερη πίεση, επιθετικότητα και διάθεση. Και αυτή η άνοδος στην απόδοση τους, έφερε την ισοφάριση στο 52’ όταν υπήρξε ωραία συνεργασία από αριστερά, ο Μάνταλος γύρισε προς το πέναλτι και εκεί κινήθηκε ο Πινέδα που με διπλή προσπάθεια εκτέλεσε τον Μπλάνκο για το 1-1. Δυστυχώς, τα χαμόγελα έπαψαν αμέσως, καθώς ο Στάνκοβιτς έκανε πολύ σοβαρό λάθος, δώρισε την μπάλα στον Βιτίνια και αφού τον ανέτρεψε υπέπεσε σε πέναλτι και δέχθηκε και την κόκκινη κάρτα με παρέμβαση του VAR. Ο Αλμέιδα αντικατέστησε αναγκαστικά τον Μάνταλο για να μπει ο Αθανασιάδης, με τον Αρίτ να τον νικά από τα 11 βήματα κάνοντας το 2-1. Από εκεί και πέρα το ματς έγινε περίπλοκο για την ΑΕΚ των δέκα παικτών κι έγινε ακόμα πιο περίπλοκο με την απόφαση του Στεφάνσκι να δώσει πέναλτι στο 68’ σε ένα τουλάχιστον σοφτ μαρκάρισμα του Άμραμπατ μέσα στην περιοχή. Ο Βερετού ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα και το 3-1 γεγονός για την Μαρσέιγ. Ο Αλμέιδα προχώρησε στο 75’ σε δύο κινήσεις φέρνοντας Γαλανόπουλο και Ελίασον στο ματς αντί των Σιμάσνκι και Άμραμπατ θέλοντας προφανώς - στο σημείο που είχε φτάσει στο ματς - να κάνει και διαχείρηση εν όψει των επόμενων αγώνων. Στο 79’ η Μαρσέιγ απείλησε με πλασέ του Σαρ αλλά ο Αθανασιάδης με σπουδαία επέμβαση είπε όχι, ενώ λίγο αργότερα ο γκολκίπερ της ΑΕΚ σταμάτησε και τον Ομπαμεγιάνγκ. Μ’ αυτά και μ’ αυτά το ματς ολοκληρώθηκε στη Μασσαλία με την ΑΕΚ ήδη να αφήνει πίσω της αυτή την ήττα και να κοιτά την συνέχεια αφού τη Δευτέρα υπάρχει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. 

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μπλάνκο, Κλος (89’ Ναντίρ), Μπαλέρντι (89’ Μειτέ), Εμπεμπά, Λόντι, Κοντογκμπιά, Ρονζιέ, Αρίτ (74’ Ομπαμεγιάνγκ), Βερετού (89’ Μουρίνιο), Εντιαγέ, Βιτίνια (74’ Σαρ).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (46’ Πόνσε), Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί (43’ λ.τρ. Μοχαμάντι), Γιόνσον, Σιμάνσκι (75’ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (59’ Αθανασιάδης), Άμραμπατ (75’ Ελίασον), Πινέδα, Τσούμπερ.

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ