0 ΣΧΟΛΙΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων επικύρωσε το αίτημα για παραπομπή του Τραμπ

Είναι ο πρώτος πρόεδρος που παραπέμπεται δύο φορές στη θητεία του

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε υπέρ της παραμπομπής του Ντόναλντ Τραμπ από το ανώτατο αξίωμα των Ηνωμένων Πολιτειών με το θέμα πλέον να μεταβαίνει στη Γερουσία, η οποία θα πρέπει επίσης να επικυρώσει το αίτημα. Ο Τραμπ κατηγορείται για «υποκίνηση εξέγερσης» που οδήγησε τους οπαδούς του στο Καπιτώλιο την προηγούμενη εβδομάδα.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 232 «υπέρ» της παραπομπής έναντι 197 «κατά».

Ωστόσο, η Γερουσία δεν πρόκειται να εξετάσει το ζήτημα πριν τις 19 Ιανουαρίου, δηλαδή μια μέρα πριν την ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν στις 20 του μήνα. Τότε, ο Τραμπ ούτως ή άλλως δεν θα είναι πρόεδρος των ΗΠΑ. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Γερουσία εξακολουθεί να ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους. Ετσι θα ήταν πιθανό το αίτημα παραπομπής να απορριφθεί όπως είχε συμβεί και την πρώτη φορά

Οι Δημοκρατικοί, έχουν την πλειοψηφία στην Βουλή των Αντιπροσώπων, βρήκαν όμως συμπαράσταση στην κίνησή τους από συνολικά 10 Ρεπουμπλικάνους. Ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος από ό,τι αναμενόταν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πλέον και επίσημα ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που παραπέμπεται δύο φορές κατά τη διάρκεια της θητείας του, ώστε να απομακρυνθεί από την θέση του προέδρου.

Την πρώτη φορά που είχε παραπεμφθεί ο Τραμπ ήταν για την κατηγορία ότι άσκησε πιέσεις στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ώστε να διεξάγει έρευνες εναντίον του πολιτικού του αντιπάλου Τζο Μπάιντεν και του γιου του Χάντερ Μπάιντεν.

Οι Ρεπουμπλικάνοι στην Γερουσία, τότε, καταψήφισαν με αποτέλεσμα ο Ντόναλντ Τραμπ να απαλλαγεί από τις κατηγορίες.


Γιορτινό πακέτο* διασκέδασης – Κάθε μέρα εκπλήξεις* (21+)
*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ