Ο Σεμπάστιαν Κολτέσκου είχε αναλάβει χρέη τέταρτου διαιτητή, στο Παρί Σεν Ζερμέν-Μπασάκσεχιρ, και, από το βράδυ της Τρίτης απέκτησε αρνητική δημοσιότητα.
Ο λόγος είναι η ρατσιστική επίθεση προς τον βοηθό προπονητή της Μπασάκσεχιρ, τον οποίο αποκάλεσε "νέγρο", προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση των ανθρώπων της τουρκικής ομάδας, οι οποίοι αποχώρησαν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, με αποτέλεσμα ο αγώνας να διακοπεί, θα συνεχιστεί σήμερα στις 19:55.
Ποιος είναι όμως ο 43χρονος Κολτέσκου; Γεννημένος στην Κραϊόβα στις 6 Μαΐου 1977, έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στη χώρα του με παλαιότερες διαιτητικές αποφάσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία. Αποδείχθηκε, μάλιστα, άνθρωπος με πολύ εύθραστο χαρακτήρα.
Τον Οκτώβριο του 2008 λίγο έλειψε να αυτοκτονήσει, απειλώντας πως θα πέσει από τον τρίτο όροφο του διαμερίσματός του στην Κραϊόβα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Κολτέσκου φώναζε προς τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν σπεύσει στο σημείο: "Αφήστε με ήσυχο, μην μπει κανείς στο σπίτι μου". Τελικά οι Αρχές έσπασαν την πόρτα και μπήκαν στην οικία του διαιτητή.
Ο πρώην διεθνής διαιτητής, Ιόν Κρατσιονέσκου, που αποτέλεσε δάσκαλο, κατά κάποιον τρόπο, του Κολτέσκου, είχε αποκαλύψει μάλιστα πως εκείνη ήταν η δεύτερη απόπειρα αυτοκτονίας του 43χρονου σήμερα διαιτητή, που κατηγορείται για τη ρατσιστική επίθεση στον Γουεμπό.
"Είναι σοκαριστικό αυτό που έχει συμβεί. Άλλοι είναι αυτοί που τον έφεραν σε αυτό το σημείο απόγνωσης. Είναι το θύμα ενός άθλιου συστήματος στο ρουμάνικο ποδόσφαιρο" είχε δηλώσει ο Κρατσιονέσκου. Σύμφωνα με το οικογενειακό περιβάλλον του Κολτέσκου, η απόπειρα αυτοκτονίας του είχε σχέση με το ποδόσφαιρο. Είχε κάνει σοβαρά λάθη σε ένα παιχνίδι Γκαζ Μετάν - Μπρασόβ (0-0) και αρκετό καιρό μετά είχε πει: "Είχα όντως κακή παρουσία και υπήρχαν λόγοι. Είχα κάποια προβλήματα πριν από το ματς και δεν έπρεπε να σφυρίξω".
Ο πρώην διαιτητής FIFA, Adrian Porumboiu, είχε δηλώσει πως ο Σεμπάστιαν Κολτέσκου δεν πρέπει να ξανασφυρίξει: "Δεν μπορώ να πιστέψω στις εικόνες που βλέπω (όταν πήγε να αυτοκτονήσει). Δεν θέλω να ρίξω αλάτι στην πληγή, αλλά όταν είσαι διαιτητής, πρέπει να μπορείς να αντέχεις την πίεση".
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

Κανονικά θα επρεπε να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που τον έκαναν να φαίνεται ρατσιστής. Πέσαν όλοι πάνω του να τον φάνε.να τον καταστρέψουν για μια λέξη. Κρίμα .υποκρισία. ελάτε στη θέση του