0 ΣΧΟΛΙΑ

Μακρόν κατά Ερντογάν: Έθεσε θέμα καταπάτησης ελευθεριών από την τουρκική κυβέρνηση

Κεραυνοί από τον Γάλλο πρόεδρο - «Διαχωρίζω τον τουρκικό λαό από την κυβέρνηση Ενρτογάν», πρόσθεσε

Σκληρή απάντηση Εμανουέλ Μακρόν σε  Ερντογάν.  Μιλώντας στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Brut, ο Μακρόν κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι περιορίζει τις ελευθερίες του τουρκικού λαού. «Μου επιτέθηκαν, επιτέθηκαν στη Γαλλία στο ζήτημα των ελευθεριών. Υπερέβαλαν, έφτασαν στο μη περαιτέρω, προσέβαλαν. Η Γαλλία δέχτηκε επίθεση ακριβώς επειδή υπερασπίστηκε την ελευθερία της έκφρασης» είπε ο Εμανουέλ Μακρόν, μετά τις αντιδράσεις στον μουσουλμανικό κόσμο για την στάση του απέναντι στα σκίτσα του Μωάμεθ.
«Δεν θα δικαιολογήσω τη βία» λέει ο Εμανουέλ Μακρόν

«Δεν θα δικαιολογήσω τη βία στο όνομα του γεγονότος πως σε σοκάρω. Με χτύπησαν και πολύ λίγοι διανοούμενοι της χώρας με υπερασπίστηκαν» είπε επιπλέον ο Γάλλος πρόεδρος αναφερόμενος στην άγρια δολοφονία του Γάλλου εκπαιδευτικού σε προάστιο του Παρισιού.

«Ο βρετανικός Τύπος έγραψε “οι Γάλλοι είναι περίεργοι, προσέβαλαν το Ισλάμ, δεν αγαπούν αυτή τη θρησκεία”» πρόσθεσε, στηλιτεύοντας την στάση των βρετανικών εφημερίδων απέναντι στο θέμα.
Ο Εμανουέλ Μακρόν υποστηρίζει πως παραγνωρίσαμε την πραγματική συζήτηση. «Δεν ήμασταν εξίσου μαχητικοί απέναντι στην πραγματική ελευθερία της έκφρασης, απέναντι στην Τουρκία του κ. Ερντογάν και διακρίνω πάντα την κυβέρνηση από τον τουρκικό λαό που αγαπά την ελευθερία» είπε στρέφοντας ευθέως τα βέλη του στον Τούρκο πρόεδρο.

«Δεν θα επιτρέψουμε τη διακωμώδηση της Γαλλίας. Έχουν περιοριστεί οι ελευθερίες στη Γαλλία; Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία ναι, αλλά σε άλλα θέματα, δεν μπορώ να επιτρέψω να λέγεται κάτι τέτοιο» είπε ο Εμανουέλ Μακρόν. Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε με νόημα πως η Γαλλία δεν «είναι Ουγγαρία, Τουρκία ή κάποια άλλη».
 


Κέρδισε έως 1.000.000€ σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς που έγιναν ποτέ!
(21+ | Παίξε Υπεύθυνα)

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ