0 ΣΧΟΛΙΑ

Η Microsoft ζητά συγγνώμη για εργαλείο που επιτρέπει την «παρακολούθηση» στη δουλειά

Ακτιβιστές και υπέρμαχοι της προστασίας δεδομένων προειδοποιούν πως το πρόγραμμα επιτρέπει στους εργοδότες να παρακολουθούν τη δραστηριότητα των υπαλλήλων τους

Η Microsoft ζήτησε συγγνώμη για ένα εργαλείο παραγωγικότητας "Microsoft 365" που επιτρέπει την παρακολούθηση της δραστηριότητας των υπαλλήλων σε ατομικό επίπεδο, από τους εργοδότες και τους διαχειριστές του προγράμματος.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα κάνει τώρα αλλαγές στο εν λόγω εργαλείο, προκειμένου να περιοριστεί ο όγκος των πληροφοριών που κοινοποιούνται στους διαχειριστές σχετικά με μεμονωμένους υπαλλήλους.

Στη Microsoft, πιστεύουμε ότι οι βάσεις δεδομένων είναι ζωτικής σημασίας για να πετύχουν περισσότερους στόχους τους τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι εταιρίες, δήλωσε ο Jared Spataro, επικεφαλής του Microsoft 365, ο οποίος ωστόσο πρόσθεσε: «Πιστεύουμε επίσης ότι τα απόρρητα δεδομένα πρέπει να προστατεύονται».

Σύμφωνα με τη Guardian, η Microsoft δέχτηκε σκληρή κριτική για το εργαλείο παραγωγικότητας "Microsoft 365" το οποίο επί της ουσίας επιτρέπει την παρακολούθηση της δραστηριότητας των υπαλλήλων σε ατομικό επίπεδο, από τους εργοδότες και τους διαχειριστές του προγράμματος.

Τα συγκεκριμένα εργαλεία κυκλοφόρησαν το 2019 και σύμφωνα με την περιγραφή «παρέχουν ορατότητα στο πως λειτουργεί ο οργανισμός - επιχείρησή σας», συγκεντρώνοντας πληροφορίες για όλα: από τη χρήση email στο δίκτυο μέχρι τα ποσοστά παραγωγικότητας στο γραφείο.

Ακτιβιστές και υπέρμαχοι της προστασίας δεδομένων προειδοποιούν πως το πρόγραμμα επιτρέπει στους εργοδότες να παρακολουθούν τη δραστηριότητα των υπαλλήλων τους σε ατομικό-προσωπικό επίπεδο, να εντοπίζουν όσους γράφουν λιγότερο σε ομαδικές συνομιλίες, εκείνους που στέλνουν λιγότερα επαγγελματικά μηνύματα ή δεν επεξεργάζονται κοινόχρηστα έγγραφα.

Μετά τις αντιδράσεις η Microsoft, θα αφαιρέσει εντελώς τα μεμονωμένα στοιχεία χρηστών που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πριν.

Πηγή: lifo.gr


Κέρδισε έως 1.000.000€ σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς που έγιναν ποτέ!
(21+ | Παίξε Υπεύθυνα)

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ