0 ΣΧΟΛΙΑ

Ρεκόρ πωλήσεων στα ελληνικά eshop το φετινό Black Friday

Ρεκόρ σημείωσαν οι ηλεκτρονικές πωλήσεις κατά την φετινή περίοδο της Black Friday. Τα κλειστά φυσικά καταστήματα λόγω του κοροναϊού και οι σημαντικές προσφορές των eshopέδωσαν νέα ώθηση στις αγορές αυτής της ημέρας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A).

Έτσι την περασμένη εβδομάδα, με κορύφωση την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου (Black Friday), η αύξηση του τζίρου μέσα απ’ τις διαδικτυακές πωλήσεις έγραψε +73,5% σε σχέση με την αντίστοιχη εβδομάδα πέρυσι.

Κατά την ημέρα Black Friday ο τζίρος ήταν 43,6% μεγαλύτερος απ’ τον αντίστοιχο περυσινό ενώ σε σχέση με το μέσο όρο των 8 εβδομάδων που προηγήθηκαν από μέσα Σεπτέμβρη ως και μέσα Νοέμβρη η αύξηση του τζίρου ήταν 154,9%.

Ταυτόχρονα, φέτος καταγράφηκε και ιδιαίτερα υψηλή αύξηση επισκεψιμότητας των online καταστημάτων κατά 78,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή εβδομάδα σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων των μηχανών σύγκρισης τιμών, καθότι οι καταναλωτές αναζητούσαν σε αυτές τις καλύτερες εκπτώσεις, οι οποίες ακούμπησαν και το 79% σε κατηγορίες τεχνολογίας, ειδών σπιτιού, μόδας, ψυχαγωγίας & αθλητισμού, υγείας και ομορφιάς, παιδικών & βρεφικών ειδών, αυτοκίνησης & μοτοκίνησης και επαγγελματικών ειδών.

Η έρευνα αυτή διενεργήθηκε από τον GR.EC.A. σε συνεργασία με τις μηχανές σύγκρισης τιμών BestPrice & Skroutz και την ομάδα eMarket Intelligence της Convert Group.

Τα στοιχεία αντλήθηκαν από 6.603 eshops με τα οποία συνεργάζεται το Skroutz και από 2.529 eshops με τα οποία συνεργάζεται το BestPrice.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Μαΐου της διοίκησης του GR.EC.A., οι οποίες περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεση του eCommerce Europe, το 2020 η αξία των online αγορών προϊόντων και υπηρεσιών από Έλληνες καταναλωτές σε ελληνικά και διεθνή e-shops θα παρουσιάσει ρυθμό ανάπτυξης 42,7% και θα προσεγγίσει σε συνολική αξία τα 10,7 δισ. ευρώ.


Γιορτινό πακέτο* διασκέδασης – Κάθε μέρα εκπλήξεις* (21+)
*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ