0 ΣΧΟΛΙΑ

Η Τροχαία σταματούσε, για έλεγχο, ΙΧ στη μέση του δρόμου σε Βουλιαγμένης και Μεσογείων (ΦΩΤΟ)

Τα πρόστιμα για όσους εντοπιστούν να μην εφαρμόζουν το μέτρο είναι «τσουχτερά»

Μποτιλιάρισμα το βράδυ της Παρασκευής στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, αλλά και στη Μεσογείων, καθώς η αστυνομία πραγματοποιούσε εντατικούς ελέγχους.

Οι έλεγχοι ήταν σαρωτικοί στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ρεύμα προς Γλυφάδα, αλλά και στη Μεσογείων, με τους αστυνομικούς να ζητούν τα έγγραφα μετακίνησης των πολιτών.

Από τις 7 Νοεμβρίου η χώρα βρίσκεται και επίσημα στο δεύτερο lockdown και οι μετακινήσεις των πολιτών γίνονται υποχρεωτικά και μόνο με αποστολή μηνύματος στο 13033. Μάλιστα, τα πρόστιμα για όσους εντοπιστούν να μην εφαρμόζουν το μέτρο είναι «τσουχτερά».

Οι κωδικοί μετακίνησης για τα SMS

  • Ο αριθμός 1 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό
  • Ο αριθμός 2 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)
  • Ο αριθμός 3 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση στην τράπεζα στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή
  • Ο αριθμός 4 αντιστοιχεί σε: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη
  • Ο αριθμός 5 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος, ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • Ο αριθμός 6 αντιστοιχεί σε: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Σημειώνεται ότι για το διάστημα 21:00-05:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας, με βεβαίωση εργοδότη τύπου Α, χωρίς SMS, υγείας -SMS Επιλογή 1- και η ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο -SMS Επιλογή 6.

Πηγή: iefimerida.gr


Γιορτινό πακέτο* διασκέδασης – Κάθε μέρα εκπλήξεις* (21+)
*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ