0 ΣΧΟΛΙΑ

Εξαδάκτυλος: Χαλάρωση των μέτρων μόνο με διψήφιο αριθμό διασωληνωμένων

«Ο αριθμός των νεκρών από κοροναϊό  καθημερινά ισοδυναμεί με την πτώση ενός αεροσκάφους»

Ανησυχία για τον μεγάλο αριθμό των διασωληνωμένων εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και επανέλαβε ότι ο αριθμός των νεκρών από κοροναϊό  καθημερινά ισοδυναμεί με την πτώση ενός αεροσκάφους.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι υπάρχει κίνδυνος η νόσος να καταλάβει τις κλίνες που είναι διαθέσιμες για το σύνολο των ασθενειών και να βρεθούμε μπροστά σε δυσκολία αντιμετώπισης και των άλλων παθήσεων, αν δεν αναχαιτίσουμε την Covid -19. Όπως είπε μάλιστα ο αριθμός των ασθενών που είναι διασωληνωμένοι ξεπερνά κατά 20% τις κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη χώρα πριν απο 1 ή 2 χρόνια.

 

Συμπλήρωσε οτι από την ώρα που ελήφθη το τελευταίο μέτρο αρχίζει να υπάρχει μια κάμψη στον αριθμό των κρουσμάτων κι αυτό θα πρέπει να το κρατήσουμε ως δίδαγμα.

«Υπάρχει μεγάλη εξάπλωση του ιού και θέλει πολύ χρόνο ώστε να αρχίσει να συρρικνώνεται», πρόσθεσε ο κ. Εξαδάκτυλος και συμπλήρωσε πως αν χρειάζεται θα πρέπει να αυστηροποιηθούν τα μέτρα «για να πιάσουν τόπο».

«Σίγουρα είμαστε σε επικίνδυνο σημείο υποτροπής αν κάνουμε βιαστικά βήματα ως προς το άνοιγμα», τόνισε μεταξύ άλλων και κατέληξε λέγοντας ότι τα μέτρα θα πρέπει να χαλαρώσουν όταν ο αριθμός των διασωληνωμένων θα είναι διψήφιος.


Κέρδισε έως 1.000.000€ σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς που έγιναν ποτέ!
(21+ | Παίξε Υπεύθυνα)

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ