0 ΣΧΟΛΙΑ

Ο Τραμπ έδωσε χάρη στον Μάικλ Φλιν που είχε παραδεχτεί τις επαφές του με τη Ρωσία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε σήμερα ότι απονέμει χάρη στον στρατηγό Μάικλ Φλιν, ο οποίος είχε παραδεχτεί ότι είπε ψέματα για την ανάμειξή του με την Ρωσία για τις προηγούμενες εκλογές στις οποίες κέρδισε ο Τραμπ.

Μάλιστα, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος φαίνεται ότι προσπαθεί να σώσει... όσα προλαβαίνει, έγραψε στο Twitter ότι είναι μεγάλη του τιμή που απονέμει χάρη στον Φλιν.

«Είναι μεγάλη μου τιμή να ανακοινώσω ότι χορηγήθηκε πλήρης απαλλαγή στον στρατηγό Μάικλ Φλιν. Συγχαρητήρια στον στρατηγό Φλιν και στην υπέροχη οικογένειά του, ξέρω ότι θα περάσετε πλέον μια πραγματικά φανταστική Ημέρα Ευχαριστιών!», έγραψε ο Τραμπ στο twitter.

Ο Μάικλ Φλιν, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας είχε δηλώσει ένοχος για ψευδορκία στο FBI το 2017 σχετικά με την ανάμειξή του με τη Ρωσία, όμως αργότερα πήρε πίσω την ομολογία του.

Κατά του απόστρατου ανώτατου αξιωματικού διεξαγόταν έρευνα για τις σχέσεις του με τη Ρωσία και την ανάμειξη της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές του 2016. Ωστόσο, ήδη η υπόθεσή του είχε μπει στο αρχείο από τον περασμένο Μάιο καθώς το υπουργείο Δικαιοσύνης εκτίμησε ότι η έρευνα «δεν είχε νόμιμη βάση» και ότι οι δηλώσεις του, «μολονότι ήταν ανακριβείς, δεν είχαν σημασία».

Αφού συμμετείχε στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ το 2016, ο Μάικλ Φλιν είχε απόρρητες συνομιλίες με τον Σεργκέι Κίσλιακ, πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον. Ο Τραμπ τον διόρισε σύμβουλό του σε θέματα εθνικής ασφαλείας, θέση στην οποία παρέμεινε μόνο για λίγες ημέρες – ήταν ο πρώτος στενός συνεργάτης που απομακρύνθηκε από το πλευρό του προέδρου Τραμπ.

Στις 24 Ιανουαρίου 2017, ελάχιστες ημέρες μετά την ανάληψη καθηκόντων συμβούλου εθνικής ασφαλείας, ο Φλιν ανακρίθηκε από την ομοσπονδιακή αστυνομία για την υπόθεση της ανάμειξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές, αλλά είπε ψέματα τις επαφές του με τον Κίσλιακ. Παραιτήθηκε λίγες ημέρες αργότερα, όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε πει ψέματα και στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

Ο Φλιν είχε δηλώσει ένοχος στα τέλη του 2017 για ψευδή κατάθεση στο FBI σχετικά με τις επαφές που είχε με τον πρεσβευτή. Στη συνέχεια ο Φλιν προσπάθησε να ανακαλέσει την παραδοχή ενοχής του. Η υπόθεση αυτή ήταν μία από τις πρώτες που αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας που είχε αναλάβει ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μόλερ, ο οποίος ερευνούσε την ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.


Γιορτινό πακέτο* διασκέδασης – Κάθε μέρα εκπλήξεις* (21+)
*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ