0 ΣΧΟΛΙΑ

Δουκάκης : Όλα θα είναι αλλιώς για την Ελλάδα με πρόεδρο τον Μπάιντεν

«Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ θα αλλάξει δραματικά και άμεσα», εκτίμησε

Ο ελληνικής καταγωγής πρώην υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικλ Δουκάκης, μίλησε για την σημασία της εκλογή του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ για την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε εδω: Πώς ο Μάικλ Δουκάκης έχασε την προεδρία των ΗΠΑ;

Όπως επισήμανε, «ο Μπάιντεν ήταν πάντα κοντά στην Ελλάδα. Και ήταν αναμεμειγμένος σε όλη την δουλειά που κάναμε αυτά τα χρόνια για την Ελλάδα. Και θεωρώ πως βρισκόμαστε μπροστά σε κάτι τόσο διαφορετικό και τόσο καλύτερο από αυτό που είχαμε με τον Τραμπ. Δεν θα υπάρχει καμία σύγκριση».

Συγκεκριμένα, ο κ. Δουκάκης ανέφερε ότι τόσο η εσωτερική όσο και η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ θα αλλάξει «δραματικά και άμεσα» επί Μπάιντεν σε σχέση με την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ.

«Διότι ο Τραμπ ήταν τόσο συχνά τόσο λάθος σε όλα κι επιστρέφουμε σε κάτι που είναι τόσο λογικό και φυσιολογικό. Με έναν άνθρωπο σαν τον Τζο Μπάιντεν που είναι πολύ καλός και είναι κι ένας εξαιρετικός φίλος της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δουκάκης, ο οποίος ήταν υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του 1988.

Ο Μάικλ Δουκάκης προέβλεψε μια ενίσχυση της παρουσίας των ΗΠΑ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και μια ενδυνάμωση των σχέσεων με το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη γενικότερα.

«Εύχομαι ειλικρινά να σημάνει μια νέα φάση στη σχέση μας με την Ελλάδα. Και θεωρώ ότι έτσι θα γίνει. Ο Μπάιντεν ήταν πάντα κοντά στην Ελλάδα. Και ήταν αναμεμειγμένος σε όλη την δουλειά που κάναμε αυτά τα χρόνια για την Ελλάδα», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Είμαι αισιόδοξος, ο Μπάιντεν είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος κι έχει αυτή την ιστορική σχέση με την Ελλάδα. Και ξέρει την εξωτερική πολιτική. Και ο νέος υπουργός Εξωτερικών του είναι ένας ωραίος τύπος», κατέληξε.


Γιορτινό πακέτο* διασκέδασης – Κάθε μέρα εκπλήξεις* (21+)
*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ