1 ΣΧΟΛΙΑ

Προβάδισμα 15,9% στη ΝΔ - Τι σκέφτονται οι Έλληνες για το νέο κύμα κοροναϊού, το εμβόλιο και τη Θεία Κοινωνία

Προβάδισμα 15.9%  δίνει στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η τελευταία δημοσκόπηση που διεξήγαγε η MRB για λογαριασμό του STAR.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 37,6% έναντι 21,7% του ΣΥΡΙΖΑ, μια διαφορά 15,9 ποσοστιαίων μονάδων. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5,7%, το ΚΚΕ με 4,5%, η Ελληνική Λύση με 4,2%, το ΜέΡΑ25 με 2,7%. Στο 3,6% το άλλο κόμμα. Η αδιευκρίνιστη ψήφος κυμαίνεται στο 20%.

Από την άλλη, η έρευνα ασχολείται και με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, με την πλειοψηφία των πολιτών να μη θεωρούν αποτελεσματικά τα μέτρα της κυβέρνησης. Οι περισσότεροι αποδίδουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας στα εισαγόμενα κρούσματα από τον τουρισμό και την απειθαρχία στα μέτρα. Τέλος, το 52,1% δηλώνει  ότι θα κάνει το εμβόλιο για τον κοροναϊό.

Συγκεκριμένα, σχετικά με τα μέτρα για την πανδημία το 64% απαντά πως δεν είναι πολύ αποτελεσματικά με το 33,2% να τα χαρακτηρίζει αποτελεσματικά.

Όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, τα θετικά νούμερα που δίνονται για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης δεν είναι πολύ υψηλά, καθώς το 33,2% των πολιτών τα αξιολόγησε τους χειρισμούς της κυβέρνησης ως πολύ και αρκετά αποτελεσματικούς. Λίγο αποτελεσματικά έως καθόλου αποτελεσματικά το λέει το 71% κυρίως των νεότερων ηλικιών (71% 17-34, 71% 35-44).

«Ο κόσμος δηλώνει κατά 58% ότι έχει κουραστεί» σημείωσε ο κ. Μαύρος, υπογραμμίζοντας ότι η κούραση αυτή αφορά όχι μόνο στα μέτρα της κυβέρνησης αλλά γενικά σε άλλα μέτρα.

Ακόμη, το 50% των Ελλήνων αξιολογώντας το δεύτερο κύμα της πανδημίας σε σχέση με άλλες χώρες, δηλώνει ότι είμαστε σε μάλλον καλύτερη κατάσταση.

Στην ερώτηση για το ποιος ευθύνεται για το δεύτερο κύμα του κοροναϊού το 48,4% απαντά πως φταίει ο τουρισμός, το 42,8% η απειθαρχία συγκεκριμένων ομάδων, το 39,6% ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς, το 29,6% ο συνωστισμός στην εστίαση, το 24,6% η καθυστέρηση στη λήψη μέτρων.

Δύσπιστοι όσον αφορά στο εμβόλιο του κοροναϊού φαίνονται οι Έλληνες, καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση 4 στους 10 δεν επιθυμούν να το κάνουν. Συγκεκριμένα, το 52,1% απαντά πως θα κάνει το εμβόλιο για τον κοροναϊό, ενώ το 37,7% τονίζει πως δεν θα το κάνει.

Στην ερώτηση για τις αντοχές του ΕΣΥ τo 56% εκτιμά πως θα αντέξει την πίεση μέχρι να βγουν τα εμβόλια, ενώ το 34,4% θεωρεί πως το Σύστημα Υγείας θα καταρρεύσει. Το 9,6% απαντά πως δεν γνωρίζει.

Τι πιστεύουν οι πολίτες για Πολυτεχνείο και Θεία Κοινωνία

Ερώτηση έγινε και για τη διοργάνωση δημοσίων εκδηλώσεων, όπως αυτή για το Πολυτεχνείο, με το  67,9% να απαντά πως διαφωνεί και το 27,6% να συμφωνεί.

Σχετικά με τη Θεία Κοινωνία, το 67,7% απαντά πως ο κοροναϊός σίγουρα μεταδίδεται μέσω της Θείας Κοινωνίας, ενώ το 21,7% απαντά πως δεν μεταδίδεται. Το 10,6% απαντά πως δεν γνωρίζει.


Γιορτινό πακέτο* διασκέδασης – Κάθε μέρα εκπλήξεις* (21+)
*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
probokatora - 25/11/2020 22:36

Μόνο 15% ; Με τόση επιτυχία σε όλα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 40% η διαφορά ...

ΕΠΟΜΕΝΟ