0 ΣΧΟΛΙΑ

Ρογκαβόπουλος: Όνειρο να ζήσω μεγάλες στιγμές με την Εθνική Ομάδα

Ο παίκτης της ΑΕΚ μίλησε για την κλήση του στην Εθνική Ανδρών του Μπάσκετ

Δημήτρης Φλιώνης και Νίκος Ρογκαβόπουλος δουλεύουν για πρώτη φορά με την Εθνική Ανδρών και μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπαν οι δύο παίκτες:

- Η διαδικασία των «παραθύρων» έχει δώσει σε πολλούς την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην Εθνική ανδρών, περιμένοντας το συγκεκριμένο είχατε την προσδοκία ότι είχε έρθει και η σειρά σας για το χρίσμα;

Δ.Φ.: «Σίγουρα ήταν ένας στόχος μας, από 'κει και πέρα εμείς δουλεύουμε πολύ σκληρά, παλεύουμε για το καλύτερο και ήρθε μια ανταμοιβή που αποτελεί μια πολύ μεγάλη τιμή».

Ν.Ρ.: «Ναι, είναι μια ιδιαίτερη τιμή! Κάθε Έλληνας αθλητής έχει στόχο να βρεθεί στην Εθνική Ανδρών, όπως είπε και ο Δημήτρης, είναι μια ανταμοιβή για την προσπάθειά μας».

- Ως επαγγελματίες παίκτες βάζετε στόχους, προσπαθείτε να τους κατακτήσετε, αυτή η κλήση ήταν μια ακόμα επίτευξη στόχου ή θα έχει πάντα μια διαφορετική θέση στις αναμνήσεις σας;

Ν.Ρ.: «Είναι κάτι ιδιαίτερο, ξεχωριστό... Είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα, το οποίο νομίζω διαφέρει και είναι πολύ πάνω από ανταμοιβές ή, άλλους αγωνιστικούς στόχους».

Δ.Φ.: «Έτσι είναι, είναι ένα διαφορετικό συναίσθημα. Είναι κάτι πιο μεγάλο, είναι κάποιο από τα μοναδικά που μπορεί να συμβεί στην καριέρα ενός αθλητή».

- Αυτή η πρώτη σας παρουσία συνδυάζεται και με το καθεστώς της «φούσκας» σε μια χρονιά γεμάτη ιδιαιτερότητες για όλους. Πώς βιώνετε τις ξεχωριστές συνθήκες που ζείτε, πρώτη φορά ο Δημήτρης και δεύτερη ο Νίκος αφού είχε και την εμπειρία του BCL;

Δ.Φ.: «Είναι δεδομένο ότι πρόκειται για κάτι πολύ περίεργο το οποίο δεν έχουμε ξαναζήσει. Από 'κει και πέρα, όλα είναι πολύ οργανωμένα εδώ, τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα και αυτό βοηθάει τους αθλητές να είναι σε ρυθμό και να μπορούν να αποδώσουν. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη δυνατή λύση».

Ν.Ρ.: «Για μένα όντως είναι η δεύτερη φορά που το ζω, την πρώτη πήγε πάρα πολύ καλά, η FIBA έχει τον τρόπο να φροντίζει για να παραμένουμε όλοι ασφαλείς και εύχομαι αυτό να συμβεί και εδώ, που είναι το βασικό ζητούμενο».

- Αν και ακόμα βιώνετε τις πρώτες ώρες στην ομάδα, έχετε νιώσει κάποια διαφορά από την Εθνική στις μικρότερες ηλικίες που είχατε δεδομένο και πρωταγωνιστικό ρόλο, σε σχέση με εδώ που είναι πιθανό να περιμένετε την ευκαιρία σας;

Δ.Φ.: «Κατά κάποιο τρόπο μπορούμε να πούμε ότι θυμίζει τα πρώτα χρόνια της πορείας μας, αλλά λόγω του κλίματος που υπάρχει στην ομάδα και της συμπεριφοράς των παλιότερων συμπαικτών μας, δεν έχουμε νιώσει καθόλου άβολα, μας βοηθούν πολύ δεν υπάρχει κάποια επιφυλακτικότητα. Από 'κει και πέρα σίγουρα μπορεί να υπάρχουν αγωνιστικές διαφορές, περιμένουμε την ευκαιρία μας, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή».

Ν.Ρ.: «Εγώ πιστεύω ότι δεν παίζει ρόλο τι αρμοδιότητες έχεις σε μια ομάδα. Πρέπει πάντα να παίζεις με αυτοπεποίθηση. Πρέπει πάντα να είσαι έτοιμος 100%, είτε παίξεις για ένα, είτε για σαράντα λεπτά, είτε είσαι πρωταγωνιστής, είτε ο παίκτης που θα κληθείς να μπεις για να κάνεις δύο φάουλ. Πρέπει πάντα να είσαι έτοιμος να δώσεις ό,τι σου ζητήσουν».

- Έχει περάσει από το μυαλό σας ότι είσαστε η γενιά της διαδοχής μιας φουρνιάς που έφερε μεγάλες επιτυχίες και σταδιακά αποσύρονται και οι τελευταίοι παίκτες, εντάσσεστε πιο σωστά κι εσείς στην ομάδα που ακολουθεί;

Ν.Ρ.: «Είναι μεγάλη κουβέντα αυτό, να λέμε ότι παίρνουμε τη σκυτάλη μιας τόσο επιτυχημένης γενιάς. Εμείς αυτό που πρέπει και θέλουμε να κάνουμε είναι να προσπαθεί ο καθένας μας για το καλύτερο, να δίνουμε πάντα το 100% των δυνάμεών μας και όσο για επιτυχίες, σίγουρα παίζουν ρόλο και πολλοί άλλοι παράγοντες».

Δ.Φ.: «Έτσι είναι, συμφωνώ με τον Νίκο. Η σκέψη μας και ο στόχος μας είναι να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας όποτε καλούμαστε».

- Όσα έχετε πετύχει τα έχετε δουλέψει σκληρά, δεν σας έχει χαριστεί κάτι, αλλά όπως κάθε άνθρωπος έχετε κλείσει ποτέ τα μάτια να ονειρευτείτε κάτι με την Εθνική Ανδρών;

Ν.Ρ.: «Προσωπικά ναι, εγώ το έχω κάνει, πάντα είχα όνειρο να πετύχω με αυτή την ομάδα».

Δ.Φ.: «Ναι κι εγώ, σίγουρα είναι όνειρο να ξαναζήσουμε μεγάλες στιγμές με την Εθνική Ομάδα και να είμαστε κι εμείς παρόντες».

- Κλείνοντας, φεύγοντας από το Σεράγεβο είναι πολύ πιθανό να έχει κατακτηθεί η πρόκριση για το Ευρωμπάσκετ. Θέλετε να συνδυαστεί η παρουσία σας με αυτό ώστε να υπάρχει η δυνατότητα στο επόμενο «παράθυρο» να διευρυνθεί η παρέα από τη δική σας γενιά;

Δ.Φ.: «Το ελπίζουμε, μακάρι να γίνει, αλλά εδώ ο στόχος και η σκέψη μας είναι στο συγκεκριμένο τουρνουά, τα υπόλοιπα έχουμε καιρό να τα δούμε».

Ν.Ρ.: «Να έρθει με το καλό πρώτα η πρόκριση και από 'κει και πέρα, το ποιοι θα βρίσκονται κάθε φορά στην Εθνική Ομάδα είναι θέμα των κόουτς. Εμάς η δουλειά μας είναι να δίνουμε πάντα τον καλύτερο εαυτό μας για να κερδίζουμε, είτε έχουν επιτευχθεί στόχοι είτε όχι».


Κέρδισε έως 1.000.000€ σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς που έγιναν ποτέ!
(21+ | Παίξε Υπεύθυνα)

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ

 

 

30/08 - 20:07
Ομάδες – μύθοι έρχονται στο ΟΑΚΑ
combatiente_21 - 25/01 - 00:51
---προσοχή στην μπενφικα με μια φάση μπορεί να βάλει 4 γκολ...
04/02 - 21:34
Το κλαρίνο του αιώνα!
the_teacher - 25/01 - 01:35
---Πρέπει να έχει ξεφύγει το θέμα με την κλιματική αλλαγή, γιατί στο Καραϊσκάκη έβρεξε Π@@ΤΣΕΣ Μην το κόψετε ρεεεε
24/01 - 21:37
Πήγαινε για θρίαμβο αλλά πλήρωσε ένα παιδικό λάθος
Φοίνικας - 25/01 - 11:46
---Α. Γαλανόπουλος καλύτερος το γηπέδου. Ψυχαρα και ηγετική παρουσία. Ο πιο ολοκληρωμένος χαφ που έχουμε αυτή την στιγμή. Υπενθυμίζεται οτι του προτάθηκαν για ανανέωση ανά χρόνια 180 Χιλ, 200 Χιλ, 220 Χιλ κι επειδή δεν δέχτηκε αμέσως, η προσφορά αποσύρθηκε. Κι όλα αυτά την στιγμή που τον Λιβαγια τον λιβανιζουμε για 7 μήνες. Αυτόν τον παιχταρα θα τον είχαμε χάσει τσάμπα αν δεν ήταν ψυχαρα και ΑΕΚαρα. Αν ο Μανταλος έχει τσίπα, του δίνει το περιβραχιονιο σήμερα κιόλας.Β. Μανταλος (αφού τον ανέφερα) σταθερά απών από τα μεγάλα ματς. Το ίδιο και ο Λιβαγια ο οποίος έχει την ευκαιρία να κάνει το 1-3 και την κλωτσάει. Αν θέλει ο Μανταλος να παραμείνει με 400 χιλιάρικα και ο Λιβαγια με 500 χιλ για να καθαρίζουν Ατρομητους και Παναιτωλικους και να είναι ρολιστες, με το καλό να μεινουν. Ο Μανταλος πρεπει να απαλλαγεί από τον ρόλο του ηγέτη που δεν μπορεί να βαστάξει μπας και απελευθερωθει και ο Λιβαγια είτε να μείνει με τους ανωτέρω όρους είτε να πάει στο καλό. 1 μυριο δεν θα βρει πουθενά πέρα από Αραβιες και Σία.Γ. Θα ήθελα να δω ένα στατιστικό στοιχείο για το πόσα κόρνερ και φάουλ καθάρισε πέρυσι ο Βρανιες μόνος του και πόσα έχουν καθαρίσει φέτος ολοι οι σέντερ μπακ μας μαζί. Αυτό βέβαια δεν αθωώνει την υπόλοιπη ομάδα που δεν μπορούν να πάρουν κεφάλια από τον Ουαρντα είτε παίζει με Βόλο είτε με ΠΑΟΚ.Δ. Λέγαμε ότι η άμυνα θα κριθεί σε σοβαρό ματς, σήμερα δηλαδή. Και ενώ οι κεντρικοί αμυντικοί τα πήγαν γενικά καλά, πληρώνουμε ότι δίπλα στον ΧΨ Λατσι ή Σβάρνα δεν είναι ένας έμπειρος παιχταράς είτε να στείλει την μπάλα πλάγιο σε εκείνη την φάση είτε να φωνάξει στον συμπαίχτη του να την στείλει πλάγιο. Θα κάψουμε τον Λατσι που είναι παιχταράς και την εντυπωσιακή άνοδο Σβάρνα με Χιμένεθ με τις εμμονές μας.Ε. Το "Δ" δεν αναιρεί ότι το μεγαλύτερο έγκλημα είναι του Αθανασιάδη. Αυτά ούτε στο μίνι σοκερ που παίζουμε μεταξύ μας δεν τα κάνουμε. Έχει παίξει 5-6 ματς ο άνθρωπος και έχει κρεμάσει την ομάδα στα δύο από αυτά. Τσιντωτα είδαμε επίσης. Καλά κάναμε και τους δώσαμε ευκαιρία αλλά δεν μπορούν. Τερματοφυλακα χτες.ΣΤ. Γκαρσία υπερπαιχτουρα. Κι αν ο Λιβαγια ήταν για μια φορά συνεπής με την εικόνα της βεντέτας όχι μόνο στα λόγια αλλά και μέσα στο γήπεδο, θα έγραφε δύο ασίστ. Αυτός είναι παιχταράς που αξίζει συμβόλαιο εκατομμυρίου.Ζ. Εντυπωσιακή άνοδος Μπακακη αλλά είναι ένας και φέρνουμε ένα στοίχημα σύμφωνα με τα στατιστικά του των τελευταίων έξι μηνών. Θα κριθεί στο γήπεδο. Αυτοί που έχουν ήδη κριθεί είναι Λοπες και Ινσουα και δυστυχώς δεν κάνουν.Η. Φτάσαμε 23 Γενάρη. Η ομάδα έχει εξαιρετικά στοιχεία, μην τα ακυρώσουμε με εμμονές σε Λιβαγια και άρνησης ενίσχυσης της αμυνας.Θ. Περιστέρι εικόνες από σκληρή παράγκα αλλά ακόμα χειρότερη γιατί πλέον έγινε με var. Είχε δεν είχε ο Αυγενακης τα γύρισε όλα και τα έκανε όπως ήθελε ο κολλητός του. Αυτό σήμερα ήταν επίδειξη ισχύος ξεκάθαρα.Ι. Σωκράτη είσαι ελαχιστος ως ανθρωπος τελικά. Κριμα
11/01 - 21:34
Παλικαρίσιο διπλό η ΑΕΚ
Stratonian75 - 25/01 - 01:36
---Δυστυχώς όσοι μιλάτε και ρίχνετε δηλητήριο δεν έχετε ιδέα από ποδόσφαιρο, απλά θέλετε να βγάλετε και πάλι τα προσωπικά σας κόμπλεξ. Σήμερα είδαμε μια ομάδα που για 40 λεπτά έπαιζε με παίκτη λιγότερο και δεν κινδύνευσε στιγμή, δείχνοντας μεγάλο πάθος και οργάνωση. Ο Νέλσον που θέλετε να φύγει τους παίζει μόνος του, ο Μάρκο που μας σκότωσε τον πατέρα κρατάει 2 παίκτες πάνω του συνεχώς ισοφαρίζοντας την έλλειψη ενός παίκτη μας. Ο Μπακάκης που τον αντιμετώπιζετε σαν εχθρό, έκανε το πιο καλό, παθιασμένο ματς της χρονιάς ως τώρα προσπαθώντας να βρίσκεται παντού ακόμα και όταν δεν μπορούσε. Ο Λόπεζ που θεωρούμε κακό παίκτη, έβαζε κεφάλι, πόδι, χέρι στην φωτιά χωρίς λεπτό προθέρμανσης. Και πάνω από όλα ο ΑΕΚΤΖΗΣ Μανόλο Χιμένεθ, ο πιο πετυχημένος προπονητής μας (είτε θέλετε κάποιοι είτε όχι) τα τελευταία 25 χρόνια, έχει κάνει κοουτσάρισμα για σεμινάριο μετά την κόκκινη, πιέζοντας την Λαμία ψηλά και κάνοντας καταπληκτικές αλλαγές καταφέρνωντας να σβήσει το ματς και να πάρει άνετα το τρίποντο με 10 παίκτες. Όσοι περιμένετε γκέλες για να βγάζετε χολή ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! Η ΑΕΚ όπως δεκάδες μεγάλες ομάδες περνάει κρίση και θέλει δίπλα τους οπαδούς και όχι απέναντι. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! Και αν με χτύπησε το αγιάζι, το σακάκι μου κι αν στάζει, ΑΕΚΑΡΑ δεν με νοιάζει μιας και είμαστε μαζί!!!!!
23/01 - 23:15
Φήμες για Παπασταθόπουλο στον Ολυμπιακό
stathis_aekara - 25/01 - 10:31
---Μαλιστα!!τελικα αν αληθευουν ολα αυτα μονο ο ντεμης εμεινε πιστος στην Αεκαρα!!Αλλα και εμεις πολυ καρμοιρια ρε γαμωτο!!Ας μην ανανεωσουν τον ολιβειρα και να δωσουν 1,2 εκ που παιρνει στον παπασταθοπουλο!!Μονο με τετοιους παικτες μπορεις να ανταγωνιστεις τους δυο σιχαμενους!!Αλλα απο οτι φαινεται η ψαλιδα δυστυχως μεγαλωνει!!Απορω πως θα μπουμε στην αγια σοφια με την πολιτικη που ακολουθει η ΠΑΕ!!