6 ΣΧΟΛΙΑ

Αντιπρόεδρος της Βουλής ζητά απαλλαγή από τα καθήκοντά του για να μπει στη μάχη κατά της πανδημίας

Να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του Αντιπροέδρου της Βουλής, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ και γιατρός, Γιώργος Λαμπρούλης, ώστε να μπει στη μάχη κατά της πανδημίας

Απαλλαγή από τα καθήκοντά του αντιπροέδρου της Βουλής, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ και πνευμονολόγος, Γιώργος Λαμπρούλης, ώστε να συνδράμει στη μάχη κατά της πανδημίας στο νομό Λάρισας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Παράλληλα το ΚΚΕ, απευθύνει κάλεσμα στους ιδιώτες αυτοαπασχολούμενους γιατρούς «σε αυτές τις δύσκολες στιγμές να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας, δίνοντας τη μάχη από εκεί για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και υγείας». Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, τονίζει ακόμα πως «Μαζί με τις επείγουσες διεκδικήσεις για μαζικές προσλήψεις προσωπικού και για την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, μαζί με τον αγώνα ενάντια στις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, είναι κρίσιμη η ατομική συμβολή και προσφορά».

«Καλούμε πρώτα και κύρια τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος, γιατρούς, να πρωτοστατήσουν σε αυτό τον αγώνα», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η επιστολή του Γιώργου Λαμπρούλη προς τον Κωνσταντίνο Τασούλα:

«Προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωσταντίνο Τασούλα

Κοινοποίηση προς τον κ. Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

Κύριε Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε οι επιπτώσεις στην υγεία του λαού από την πανδημία είναι οδυνηρές. Μεγάλος αριθμός ανθρώπων προσβάλλεται από τον ιό. Σε πολλούς απ’ αυτούς υπάρχουν επιπλοκές της νόσου και διασωληνώνονται, απαιτείται η εισαγωγή σε ΜΕΘ και δυστυχώς πολλοί απ’ αυτούς οδηγούνται στην απώλεια της ζωής τους, παρά τις τεράστιες προσπάθειες των συναδέλφων γιατρών, των νοσηλευτών και όλων των άλλων υγειονομικών.

Ως Βουλευτής του ΚΚΕ γνωρίζω άμεσα τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό του δημόσιου συστήματος υγείας, τόσο πανελλαδικά όσο και στην περιοχή της Λάρισας, από την οποία προέρχομαι και εργαζόμουν ως γιατρός – Πνευμονολόγος πριν την εκλογή μου.

Αφουγκράζομαι την καθημερινή αγωνία των συναδέλφων γιατρών, που στα όρια των αντοχών τους προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στην ανάγκη περίθαλψης των ασθενών, την αγωνία των οικογενειών για τους ανθρώπους τους, που νοσούν και αντιμετωπίζουν τις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, σε απλές κλίνες νοσηλείας και σε κλίνες ΜΕΘ.

Αφουγκράζομαι και όλους τους άλλους ασθενείς, που δε σχετίζονται με την επιδημία αλλά ουσιαστικά είναι για δεύτερη φορά αποκλεισμένοι από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις λόγω των περιοριστικών μέτρων στις δημόσιες μονάδες υγείας.

Όπως γνωρίζετε, ως Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχουμε επανειλημμένα και έγκαιρα αναδείξει τις τραγικές ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό του δημόσιου συστήματος υγείας, αποτέλεσμα των διαχρονικών αντιλαϊκών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων. Είναι βέβαιο ότι, αν η κυβέρνηση αξιοποιούσε το χρόνο που κερδήθηκε από το λαό, για να θωρακίσει τις δημόσιες μονάδες υγείας με προσλήψεις προσωπικού, με εξοπλισμό όλων των δημόσιων μονάδων υγείας, με ανάπτυξη της δημόσιας ΠΦΥ, με πραγματική επίταξη των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, θα δινόταν η “μάχη” κατά της πανδημίας με άλλους πολύ καλύτερους όρους. Η κυβέρνηση δεν το έκανε και γι’ αυτό οι ευθύνες της είναι τεράστιες έως και εγκληματικές.

Κύριε Πρόεδρε,

Σε αυτές τις συνθήκες οι διεκδικήσεις, για να δοθούν λύσεις στα τεράστια και γνωστά προβλήματα των δημόσιων μονάδων υγείας είναι ζήτημα ζωής για το λαό. Σε αυτό θα συνεχίσω να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις.

Όμως αισθάνομαι ότι πρέπει να κάνω και κάτι παραπάνω και να συμβάλλω με την ιδιότητά μου ως γιατρός – πνευμονολόγος, επειδή στην παρούσα φάση εκτιμώ ότι πριν απ’ όλα προέχει και η πρακτική συμβολή στην προάσπιση της ανθρώπινης ζωής.

Θεωρώ ότι η θέση μου είναι μαζί με τους συναδέλφους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες για την περίθαλψη του λαού στις δημόσιες μονάδες υγείας της Λάρισας.

Σας παρακαλώ, λοιπόν, να απαλλαγώ προσωρινά από τα καθήκοντά μου ως ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και να με διευκολύνετε για να συμβάλλω ως γιατρός – πνευμονολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στο οποίο υπηρετούσα ή να ενταχθώ σε όποια δημόσια μονάδα υγείας στη Λάρισα κριθεί αναγκαίο.

Κάνω επίσης έκκληση στους γιατρούς, εκλεγμένους βουλευτές στο Κοινοβούλιο να πράξουν αντίστοιχα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Γιώργος Λαμπρούλης

Βουλευτής του ΚΚΕ

ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής».


Κέρδισε έως 1.000.000€ σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς που έγιναν ποτέ!
(21+ | Παίξε Υπεύθυνα)

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
EyeOfEagle - 23/11/2020 16:30

Μπραβο του! Προς απαντηση του φιλου κατω, νομίζω καθε κομμα μεσα στην βουλη βγαζει και απο εναν αναπληρωτη προεδρο (εκτος απο τον μόνιμο)

Constantinoupoli86 - 24/11/2020 15:22

Πλην της Χρυσής Αυγής επειδή συμφωνήσαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Όταν ήταν στη βουλή. Ευτυχώς τώρα ησυχάσαμε, ελπίζω για πάντα.

AndReas_KamatRelo - 24/11/2020 11:46

Μπράβο στον γιατρό-βουλευτή για την προσφορά του, τέτοιες ενέργειες πρέπει να προβάλλονται και να είναι άξιες συγχαρητηρίων. Ας ακολουθήσουν και άλλοι συνάδελφοί του γιατροί-βουλευτές, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την αλληλεγγύη τους με την παροχή βοήθειας στους πολίτες που τους ψήφισαν και τους εμπιστεύτηκαν το μέλλον τους και την βελτίωση της ζωής τους...

Όσον αφορά την απορία για τους αντιπροέδρους της Βουλής, νομίζω ότι το κόμμα που κυβερνά έχει 3 στο... Συνέχεια σύνολο, τον πρόεδρο και τους 2 πρώτους αντιπροέδρους και όλα τα υπόλοιπα κόμματα από 1 αντιπρόεδρο, οπότε στην τωρινή φάση με 6 κόμματα στη Βουλή, πρέπει να υπάρχει 1 πρόεδρος και 7 αντιπρόεδροι αν δεν κάνω λάθος...

ottoman21r - 24/11/2020 08:54

Μπράβο!

komakino - 23/11/2020 16:14

Μπράβο του και προς τιμήν του... αλλά, θα σταθώ σε άλλο πραγμα.... 6ος αντιπρόεδρος? 6ος? και ίσως υπάρχουν κιαλλοι..... πόσους έχουμε?

AEK_gia_panta2 - 23/11/2020 16:22

Λογικά όσα και τα κόμματα της βουλής (δηλαδή 6). Συγχαρητήρια στον άνθρωπο και στο κόμμα του για την πρωτοβουλία!

ΕΠΟΜΕΝΟ