0 ΣΧΟΛΙΑ

Μόνο το 4% των κατοίκων της Ουχάν έχει αντισώματα στον κοροναϊό

Ποσοστό που είναι πολύ μακριά από την απόκτηση ανοσίας της αγέλης

Σχεδόν αδύνατη μοιάζει να είναι η προοπτική για «ανοσία της αγέλης» όσον αφορά τον νέο κοροναϊό SARS-CoV-2. Σύμφωνα με την ανακοίνωση Κινέζων επιστημόνων, ακόμα και στην πόλη Ουχάν – το αρχικό επίκεντρο της πανδημίας - λιγότερο από το 4% του πληθυσμού της έχει εμφανίσει αντισώματα κατά του ιού.

Η διαπίστωση δείχνει ότι, χωρίς την πραγματοποίηση εμβολιασμών, δύσκολα θα αποκτηθεί συλλογική ανοσία («ανοσία της αγέλης») σε ένα πληθυσμό. Επίσης, σύμφωνα με τους ερευνητές, όσοι παρουσιάζουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα της νόσου Covid-19, πιθανώς δεν αναπτύσσουν αντισώματα που επιζούν για πολύ καιρό.

Οι ερευνητές του Νοσοκομείου Τονγκτζί του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας Χουατζόνγκ της Γουχάν, οι οποίοι παρουσιάζουν τα ευρήματα στην αμερικανική ιατρική επιθεώρηση JAMA Network Open», πραγματοποίησαν δειγματοληπτικά τεστ αντισωμάτων σε 35.040 άτομα άνω των 18 ετών μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου.

Κανένας συμμετέχων δεν είχε μόνο αντισώματα IgΜ, ενώ το 3,2% είχαν αντισώματα IgG. Μόνο το 0,7% είχαν και τα δύο είδη αντισωμάτων. Το 3,9% είχαν το ένα από τα δύο είδη αντισωμάτων, με το ποσοστό να είναι μεγαλύτερο στους κατοίκους των αστικών περιοχών (4,4%) έναντι των προαστίων και της επαρχίας (2,9%). Περισσότερες γυναίκες είχαν αντισώματα (4,4%) έναντι των ανδρών (3,3%), ενώ το ποσοστό αντισωμάτων αυξανόταν με την ηλικία και στα άτομα άνω των 60 ετών έφθανε το 9,2%.

Οι ερευνητές επίσης ανέφεραν ότι όπως φαίνεται και από το ποσοστό των κατοίκων με αντισώματα, ο αριθμός των πραγματικών κρουσμάτων εκτιμάται ότι είναι αρκετά μεγαλύτερος από τα διαγνωσμένα μέσω μοριακών τεστ.


Η Novileague ήρθε με 500,000€ και καθημερινά δώρα! (21+)
*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ