2 ΣΧΟΛΙΑ

Διάβημα διαμαρτυρίας της Ελλάδας στην Τουρκία για παράνομη τουρκική NAVTEX

Διάβημα διαμαρτυρίας επέδωσε την Παρασκευή ο Ελληνας πρέσβης στην Τουρκία, με αφορμή τη νέα παράνομη NAVTEX που εντείνει την τουρκική προκλητικότητα.
O πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα επέδωσε νωρίτερα σήμερα διάβημα διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά, σε συνέχεια της νέας παράνομης NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία για παράνομες έρευνες πλησίον του Καστελλόριζου στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η ελληνική πλευρά επανέλαβε ότι οι παράνομες ενέργειες της τουρκικής πλευράς αποτελούν μια κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, την οποία η ελληνική πλευρά καταδικάζει απερίφραστα. Επίσης, υπογράμμισε ότι οι τουρκικές ενέργειες δυναμιτίζουν το ήδη βεβαρημένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί με αποκλειστική υπαιτιότητα της Τουρκίας, αυξάνουν κατακόρυφα την ένταση και αποσταθεροποιούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. Τέλος, αποδυναμώνουν κατά τρόπο αδιαμφισβήτητο οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν ειλικρινή διάλογο, μια προοπτική προς την οποία η Ελλάδα εργάζεται ανελλιπώς.
Πηγή: iefimerida.gr


Κέρδισε έως 1.000.000€ σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς που έγιναν ποτέ!
(21+ | Παίξε Υπεύθυνα)

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
naupigos - 23/10/2020 22:15

Oταν μπει μεσα στο λιμανι της Ροδου θα αντιδρασουμε ? Ντροπη μας ....... μονο διαμαρτηριες ...

naupigos - 23/10/2020 22:15

Oταν μπει μεσα στο λιμανι της Ροδου θα αντιδρασουμε ? Ντροπη μας ....... μονο διαμαρτηριες ...

ΕΠΟΜΕΝΟ