0 ΣΧΟΛΙΑ

Μολότοφ και κρότου λάμψης στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Έχουν κλείσει Σταδίου, Πανεπιστημίου, Αμαλίας και Φιλελλήνων

Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, με μαθητές και φοιτητές να είναι στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή. Μικρό μπλοκ βγήκε από την πορεία, πέταξε μολότοφ σε διμοιρία ΜΑΤ που βρισκόταν στον Άγνωστο και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών.

Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ξεκίνησε από τα Προπύλαια και οι πορείες μέσω της οδού Σταδίου έφτασαν έως το Σύνταγμα. Εκεί, όμως, δημιουργήθηκε ένταση, όταν μικρή ομάδα βγήκε από την κεντρική πορεία, πέταξε βόμβες μολότοφ στα ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί πάνω στην πλατεία, μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Τα ΜΑΤ δεν έμειναν με… σταυρωμένα χέρια και έκαναν χρήση κρότου λάμψης και δακρυγόνων για να διαλύσουν τους νεαρούς με τις μάσκες full face που πετούσαν τις μολότοφ. Το επεισόδιο διήρκεσε λίγη ώρα. 

Έχουν κλείσει Σταδίου, Πανεπιστημίου, Αμαλίας και Φιλελλήνων.

Βασικό αίτημα φοιτητών και μαθητών είναι η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή λειτουργία σχολείων και πανεπιστημίων εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού.

Κεντρικό σύνθημα του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου είναι το «αγώνας μαζικός, πανεκπαιδευτικός θα είναι η απάντηση από δω και μπρος».

Οι συγκεντρωμένοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη (έως και 15 μαθητές ανά τμήμα), προσλήψεις καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, καθώς και επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

Την κινητοποίηση στηρίζουν και συμμετέχουν εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, μαθητές, φοιτητές καθώς και ομοσπονδίες και ενώσεις γονέων.

Πηγή: newsit.gr


Η Novileague ήρθε με 500,000€ και καθημερινά δώρα! (21+)
*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ