0 ΣΧΟΛΙΑ

«Έξαλλος» ο Μπολσονάρου με τον Μπάιντεν που θέλει να συγκεντρώσει λεφτά για τον Αμαζόνιο

Ο Μπολσονάρου είναι μεγάλος θαυμαστής του Τραμπ

Εξοργισμένος με τον Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου καθώς ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του προεδρικού ντιμπέιτ χθες το βράδυ τάχθηκε υπέρ μιας παγκόσμιας προσπάθειας προκειμένου να προσφερθούν 20 δισεκατομμύρια δολάρια στη Βραζιλία για να τερματίσει την αποψίλωση του Αμαζονίου.

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου έγραψε στο Facebook ότι ερμηνεύει το σχόλιο του Μπάιντεν ως μια απειλή για οικονομικές κυρώσεις, εάν η Βραζιλία δεν αποδεχθεί την προσφορά. Ο Μπολσονάρου έγραψε στα πορτογαλικά και τα αγγλικά ότι δεν αποδέχεται «δωροδοκίες» ή «δειλές απειλές».

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος είπε, επίσης, ότι η Βραζιλία έχει αναλάβει δράση για την αποψίλωση και επαναβεβαίωσε πως θεωρεί το ενδιαφέρον άλλων χωρών για τον Αμαζόνιο ως οικονομικά υποκινούμενο και μια απόπειρα να υπονομεύσουν την κυριαρχία της Βραζιλίας. «Η απληστία ορισμένων χωρών προς τον Αμαζόνιο είναι κάτι το ευρέως γνωστό», τόνισε ο Ζαΐχ Μπολσονάρου.

«Εν τούτοις, η σαφής επίδειξη αυτή της απληστίας από κάποιον που είναι υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο της χώρας του είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη της περιφρόνησης για την εγκάρδια και αποδοτική συνύπαρξη μεταξύ δύο κυρίαρχων κρατών», συνέχισε.

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου ολοκλήρωσε την ανάρτησή του στην αγγλική γλώσσα, απευθυνόμενος στον Τζο Μπάιντεν αλλά με λάθος όνομα: «Τι ντροπή, κύριε Τζον Μπάιντεν! Τι ντροπή!».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Μπολσονάρου έχει εκφράσει ανοιχτά τον θαυμασμό του για τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και αντίπαλο του Μπάιντεν στις εκλογές.

Στο χθεσινό ντιμπέιτ, το οποίο σημαδεύτηκε από ιδιαίτερα χαμηλού επιπέδου πολιτική αντιπαράθεση, ο Μπάιντεν είπε ότι η Βραζιλία αποτελεί παράδειγμα του πώς ο Τραμπ «δεν έχει καμία σχέση με την εξωτερική πολιτική». «Το τροπικά δάση της Βραζιλίας καταστρέφονται», ανέφερε ο Μπάιντεν.

«Εγώ θα επιβεβαίωνα ότι θα συγκεντρώναμε τις χώρες του κόσμου για να βρουν 20 δισεκατομμύρια δολάρια και να πουν: “Ορίστε, 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Σταματήστε να καταστρέφετε το δάσος. Κι αν δεν το κάνετε, θα έχετε σημαντικές οικονομικές συνέπειες”», ανέφερε ο Μπάιντεν.


Η Novileague ήρθε με 500,000€ και καθημερινά δώρα! (21+)
*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ