1 ΣΧΟΛΙΑ

Μήνυση ULEB κατά Ευρωλίγκας στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ

Διαφανή κριτήρια πρόσβασης στις διοργανώσεις της EuroLeague ζητάει η ULEB, η οποία παρέδωσε τη διαμαρτυρία της στην επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Τόμας Βαν Ντεν Σπίγκελ:

"Παρέδωσα την διαμαρτυρία των μπασκετικών λιγκών της Ευρώπης εναντίον της ECA (EuroLeague) στην ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού, για τους άδικους κανονισμούς εισόδου στις διοργανώσεις της. Το 2019 η EuroLeague μπλόκαρε κάθε είσοδο από τις εθνικές λίγκες, γεγονός που είναι ενάντια στον ανταγωνισμό. Δίνει στις 11 μετόχους-ομάδες της προνόμια σε βάρος των εθνικών πρωταθλημάτων. Συνεχίζουν να φτιάχνουν το πρόγραμμα με τρόπο που κάνει κακό στις εθνικές λίγκες.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία περίανταγωνισμού, η ULEB αποκαλύπτει πως είναι ένα καρτέλ που περιλαμβάνει αποκλεισμό και κατανομή αγορών. Αυτές είναι από τις πλέον σοβαρές παραβιάσεις της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί ανταγωνισμού. Πρόθεσή μας είναι όχι να καταστρέψουμε τη EuroLeague, αλλά το μερίδιο του αθλητισμού να αποτελέσει τη βάση της πρόσβασης. Ζητάμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τελειώσει αυτό το καρτέλ και να διορθώσει τις παραβάσεις, διασφαλίζοντας ότι η πρόσβαση θα βασίζεται σε δίκαια, διαφανή και αμερόληπτα κριτήρια".


Γράφεις ιστορία με καθημερινές προσφορές* & ενισχυμένες αποδόσεις (21+) *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
Manolo_9_11 - 30/9/2020 21:26

Αρχισανε οι καμπανες Μπερτομεου..

ΕΠΟΜΕΝΟ