0 ΣΧΟΛΙΑ

Συνεχίζεται η καραντίνα σε εθνικό επίπεδο στο Ισραήλ

Θα παραταθεί πέραν των τριών εβδομάδων

Προς παράταση της καραντίνας που έχει επιβληθεί σε εθνικό επίπεδο κινείται το Ισραήλ για την αναχαίτιση της διασποράς του νέου κοροναϊού στην χώρα.

Το Ισραήλ έχει το υψηλότερο ποσοστό προσβληθέντων από τον SARS-CoV-2 στον κόσμο και σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Υγείας η καραντίνα θα παραταθεί πέραν των τριών εβδομάδων που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως, προειδοποίησε.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση σε 10 μέρες να αρθούν (όλα τα μέτρα) και να πούμε ότι όλα τελείωσαν και ότι όλα είναι καλά», δήλωσε ο υπουργός Γιουλί Έντελσταϊν στον δημόσιο ραδιοσταθμό Kan. «Αυτή τη φορά, με δεδομένο αυτό που συνέβη τον Απρίλιο, θα βγούμε (από το lockdown) σταδιακά και με υπεύθυνο τρόπο», σημείωσε.

Το Ισραήλ είχε δεχθεί επαίνους για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το πρώτο κύμα της επιδημίας της COVID-19 και είχε άρει γρήγορα τους περιορισμούς προκειμένου να ξαναθέσει σε λειτουργία την οικονομία του.

Ωστόσο η χώρα των εννέα εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε την υψηλότερη αύξηση κρουσμάτων κοροναϊό το διάστημα των δύο τελευταίων εβδομάδων, σύμφωνα με τα στοιχεία του AFP, και επέβαλε γενικό lockdown στις 18 Σεπτεμβρίου, το οποίο κατέστησε ακόμη αυστηρότερο μια εβδομάδα αργότερα.

Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας έχει επισήμως καταγράψει 233.554 ασθενείς, εκ των οποίων 1.507 έχουν πεθάνει, ενώ μόνον την Παρασκευή κατέγραψε σε μια μόνο ημέρα περισσότερα από 8.200 κρούσματα νέου κοροναϊού.

«Το λέω εδώ και τώρα, και καμία πίεση δεν θα το αλλάξει. Το άνοιγμα της οικονομίας και των ζωών μας θα είναι σταδιακό και αργό», σημείωσε επίσης ο Έντελσταϊν.

Ως τις 11 Οκτωβρίου, σχολεία, συναγωγές και τόποι αναψυχής θα είναι κλειστά, και μόνον οι εργασιακοί τομείς που κρίνονται «βασικοί» έχουν άδεια να λειτουργούν, ενώ οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν την Παρασκευή νέους περιορισμούς στις διεθνείς πτήσεις.

Οι προσευχές σε εξωτερικούς χώρους περιορίζονται στους 20 συμμετέχοντες και όχι σε μεγαλύτερη απόσταση του ενός χιλιομέτρου από το σπίτι κάποιου, όπως και οι διαδηλώσεις.

Το κοινοβούλιο εξετάζει εξάλλου σήμερα νόμο που θα περιορίζει κι άλλο τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, την ώρα που ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αποτελεί στόχο κινητοποιήσεων εδώ και αρκετούς μήνες για την καταδίκη κυρίως του τρόπου με τον οποίο διαχειρίστηκε την οικονομική και την υγειονομική κρίση που προκλήθηκαν από την πανδημία του νέου κοροναϊό.


Η Novileague ήρθε με 500,000€ και καθημερινά δώρα! (21+)
*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ