0 ΣΧΟΛΙΑ

Κίνα: Νηπιαγωγός καταδικάστηκε σε θάνατο - Είχε δηλητηριάσει 25 παιδιά

Σε θάνατο καταδικάστηκε μια νηπιαγωγός στην Κίνα καθώς κατηγορείται ότι δηλητηρίασε 25 παιδιά, ένα εκ των οποίων πέθανε.  

Η Γουάνγκ Γιουν συνελήφθη πέρυσι όταν τα παιδιά σε νηπιαγωγείο στην πόλη Τζιαοζούο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά το πρωινό τους.  Το δικαστήριο είπε ότι έβαλε νιτρώδες νάτριο στο πρωινό των μαθητών συναδέλφου της για εκδίκηση επειδή «είχαν διαφωνήσει για θέματα διαχείρισης των μαθητών».  Περιέγραψε μάλιστα τα κίνητρα της Γουάνγκ Γιουν ως «απεχθή και μοχθηρά». 

Το συμβάν σημειώθηκε στις 27 Μαρτίου του περασμένου έτους και είχε συγκλονίσει την Κίνα, ενώ έγινε πρωτοσέλιδο σε όλον τον κόσμο. Τότε αναφέρθηκε ότι 23 παιδιά άρχισαν να κάνουν εμετό και να λιποθυμούν αφού έφαγαν το πρωινό τους.  Ακολούθησε αστυνομική έρευνα και η νηπιαγωγός συνελήφθη. Τη Δευτέρα, ένα τοπικό δικαστήριο στην πόλη Τζιαοζούο καταδίκασε την Γουάνγκ σε θάνατο.  Το νιτρώδες νάτριο χρησιμοποιείται συχνά ως πρόσθετο τροφίμων αλλά μπορεί να είναι τοξικό σε υψηλές ποσότητες.  

Το δικαστήριο είπε επίσης ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που η Γουάνγκ είχε δηλητηριάσει ανθρώπους. Αναφέρθηκε σε  ένα προηγούμενο περιστατικό όπου αγόρασε την ίδια ουσία στο Διαδίκτυο και δηλητηρίασε τον άντρα της που υπέστη μεν ζημιά αλλά όχι σοβαρή.  

Ένα από τα δηλητηριασμένα παιδιά, πέθανε τον Ιανουάριο έπειτα από 10 μήνες νοσηλείας.   Το δικαστήριο σημείωσε ότι οι συνέπειες των εγκλημάτων της ήταν εξαιρετικά σοβαρές και αξίζει να τιμωρηθεί αυστηρά.  

Την ίδια ώρα η Κίνα αρνείται να αποκαλύψει επίσημα πόσα άτομα καταλήγουν σε θανατικές ποινές. Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων ωστόσο πιστεύουν ότι χιλιάδες θανατώνονται κάθε χρόνο.  Η ποινή εκτελείται συνήθως με θανατηφόρο ένεση.


Η Novileague ήρθε με 500,000€ και καθημερινά δώρα! (21+)
*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ