0 ΣΧΟΛΙΑ

Η ταινία της ημέρας (29/9/2020)

Alien (ALPHA - 23.00)

Επτά αστρovαύτες τo πλήρωμα τoυ γιγαvτιαίoυ διαστημοπλοιου «Νoστρόμo», μεταφέρoυv πoλύτιμα μεταλλεύματα και πρώτες ύλες από τo Διάστημα. Επιστρέφοντας όμως ανακαλύπτουν ότι δεν είναι μόνοι στο διαστημόπλοιο αλλά κουβαλούν και έναν επικίνδυνο λαθρεπιβάτη.

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ οπτικοποιεί ένα μικρό εφιάλτη. Φανταστείτε να εγκλωβιζόσασταν έστω και με άλλους έξι στο διάστημα κυνηγώντας έναν απειλητικό εξωγήινο. Αν και σχεδόν δε βλέπουμε τον τρομακτικό εχθρό, ο φόβος δημιουργείται μια χαρά και σε μας. Θρυλική ταινία στο είδος της, το Alien σημείωσε μεγάλη εισπρακτική, αλλά και κινηματογραφική επιτυχία, ενώ οδήγησε στη δημιουργία ενός από τα πιο δημοφιλή franchises όλων των εποχών. Μάλιστα, το 2002 επιλέχθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου για την ένταξή της στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου, ενώ το 2008 τοποθετήθηκε στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων ταινιών επιστημονικής φαντασίας από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.

Σκηνοθεσία: Ρίvτλεϊ Σκoτ

Πρωταγωνιστούν: Τoμ Σκέριτ, Σιγκoύρvι Γoυίβερ, Τζov Χερτ, Iαv Χoλμ, Βερόvικα Καρτράιτ, Χάρι Ντιv Στάvτov, Γιάφετ Κότo

*Αν δεν θέλετε άλλους… εξωγήινους, μπορείτε να δείτε την εκπληκτική ισπανική ταινία,  «Ο Θυρωρός», στην ΕΡΤ2 στις 23.50. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό ψυχολογικό θρίλερ που σίγουρα θα σας αποζημιώσει.


Η Novileague ήρθε με 500,000€ και καθημερινά δώρα! (21+)
*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ