0 ΣΧΟΛΙΑ

Έκπτωτος κηρύχθηκε ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Καταλονίας, Κιμ Τορά

Ο Τορά θα πρέπει να εγκαταλείψει τη θέση του

Την στιγμή που η Καταλονία δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα του κοροναϊού στην Ισπανία, έχει παράλληλα να αντιμετωπίσει και την πολιτική κρίση.

Ο πρόεδρος της Κυβέρνησης της Καταλονίας, Κιμ Τορά, κηρύχθηκε πλέον και επίσημα «έκπτωτος» από το  ανώτατο δικαστήριο της χώρας καθώς οι δικαστές επιβεβαίωσαν ότι ισχύει η ποινή έκπτωσης ενάμισι χρόνου από τα καθήκοντά του. Έτσι, ο Τορά θα πρέπει να υποχρεωτικά να πάψει να είναι επικεφαλής της Χερεναλιτάτ, της τοπικής κυβέρνησης της Καταλονίας.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την ισπανική νομοθεσία ο Τόρα θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να επικυρώσει την ποινή και το Ανώτατο Δικαστήριο της Καταλονίας το οποίο ήταν και το πρώτο που τον είχε καταδικάσει. Ο Τορά είναι υπέρμαχος της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ο Τόρα, ο οποίος αντικατέστησε τον Κάρλος Πουτσδεμόν στην προεδρία της καταλανικής κυβέρνησης, αρνήθηκε να ξηλώσει έμβλημα που αντιστοιχούσε στους φυλακισμένους Καταλανούς πολιτικούς.

Οπως μεταδίδουν τα ισπανικά ΜΜΕ, ο Τόρα έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο και να ζητήσει αναστολή της εκτέλεσης της ποινής, ωστόσο δεν έχει μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας σ' αυτό το εγχείρημα.


Η Novileague ήρθε με 500,000€ και καθημερινά δώρα! (21+)
*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ