0 ΣΧΟΛΙΑ

«Η Παναγία σε θαλάσσιο ποδήλατο»: Στην Ιταλία αλλάζουν τις λιτανείες λόγω κοροναϊού

Ιερέας, στην Εμίλια Ρομάνια, θα τοποθετήσει μικρό άγαλμα της Παναγίας πάνω σε μοτοσικλέτα

Σε πολλές περιοχές της Ιταλίας, πιστοί και ιερείς θέλουν να κάνουν λιτανείες και περιφορές αγαλμάτων της Παρθένου με αυστηρή τήρηση των μέτρων ασφαλείας, λόγω της πανδημίας κοροναϊού.

Η επιθυμία των πιστών σε συνδυασμό με την ανάγκη για κοινωνική αποστασιοποίηση οδηγεί ορισμένες φορές σε ευρηματικές και πρωτοφανείς λύσεις από τους ιερείς και τους επιτρόπους των ναών.

Στην περιοχή της Τσεζένα ενορία αποφάσισε να τοποθετήσει το άγαλμα της Παναγίας μέσα σε θαλάσσιο ποδήλατο, το οποίο και κινήθηκε με ιδιαίτερα χαμηλή ταχύτητα, σε μικρή απόσταση από την ακτή, επιτρέποντας σε ντόπιους και τουρίστες να προσευχηθούν υπό συνθήκες απόλυτης ασφάλειας.

Στο Τζεράτσε της Καλαβρίας, ο επίσκοπος ζήτησε από τους πιστούς να προσευχηθούν στο σπίτι τους, μπροστά από την εικόνα της «Παρθένου του Βουνού», έστω και αν είχαν κάνει τάμα και είχαν προγραμματίσει να πάνε στην τοπική περιφορά.

Στην Εμίλια Ρομάνια, ένας ιεράς θέλησε να φανεί ακόμη πιο ευρηματικός και ανακοίνωσε ότι τον Δεκαπενταύγουστο θα τοποθετήσει μικρό άγαλμα της Παρθένου πάνω σε μοτοσικλέτα και να κάνει τον γύρω όλης της περιοχής του.

Στην Μεσίνα της Σικελία αποφασίσθηκε ότι φέτος δεν πρόκειται να οργανωθεί η γιορτή κατά την οποία οι πιστοί βγάνουν στο δρόμο για να δουν το πέρασμα μεγάλου «θρησκευτικού άρματος», αφιερωμένου στην Παναγία και να προσευχηθούν. Και στο Τσεφαλού της Σικελία ακυρώθηκε, τελικά, η γιορτή του Σωτήρος, η οποία είχε τελεσθεί αδιάκοπα, τα τελευταία εκατόν είκοσι χρόνια.

Ούτε στο Τέρμολι όμως πραγματοποιήθηκε η περιφορά του αγάλματος του Αγίου Μπάσο στο λιμάνι της περιοχής και επελέγη μια ασφαλέστερη εναλλακτική: ένας πίνακας του αγίου τοποθετήθηκε σε αλιευτικό, με λίγες μόνον βάρκες που μπόρεσαν να το ακολουθήσουν.

Πηγή: lifo.gr


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ