0 ΣΧΟΛΙΑ

Έκρηξη και πυρκαγιά με δεκάδες τραυματίες σε πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού

Τουλάχιστον 21 εργαζόμενοι τραυματίστηκαν μετά την πυρκαγιά και την έκρηξη σε σκάφος αμφίβιας επίθεσης του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού ελλιμενισμένο σε ναυτική βάση στην Καλιφόρνια.

Στο USS Bonhomme Richard σημειώθηκε έκρηξη, τα αίτια της οποίας δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά. Το πλοίο , μήκους 257 μέτρων, ήταν δεμένο στην αποβάθρα της βάσης του στο Σαν Ντιέγκο για συντήρηση και σε αυτό επέβαιναν 160 ναύτες και αξιωματικοί. Σύμφωνα με το αμερικανικό ΠΝ, 17 μέλη του πληρώματος του σκάφους και τέσσερις πολίτες τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

Πολλοί πυροσβέστες εξάλλου υπέστησαν εγκαύματα ή εισέπνευσαν καπνό, σύμφωνα με πολλά ΜΜΕ.

Η πυρκαγιά υπάρχει κίνδυνος να συνεχιστεί «για μέρες» και το σκάφος χωρητικότητας 41.150 τόνων ενδέχεται να «καεί ίσα με την ίσαλο γραμμή», προειδοποίησε μιλώντας στο CNN ο επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος του Σαν Ντιέγκο, ο Κόλιν Στόουελ.

Το αποβατικό έχει συμμετάσχει σε πολλές στρατιωτικές επιχειρήσεις, ιδίως στο Ιράκ, ενώ έχει εμφανιστεί σε χολιγουντιανές ταινίες, όπως το φιλμ Battleship (2012) ή το φιλμ ActofValor, με εν ενεργεία στελέχη των επίλεκτων SEALs.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ