0 ΣΧΟΛΙΑ

Σχεδόν 700 ακίνητα στην Αθήνα «φεύγουν» από το Airbnb και επιστρέφουν στην χρόνια μίσθωση

Μεγάλες αλλαγές μετά τον κοροναϊό

Πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων φαίνεται ότι έλαβαν την απόφαση μετά την πανδημία του κοροναϊού να αποδεσμεύσουν το ακίνητό τους από την Airbnb και να το παραχωρήσουν και πάλι για μακροχρόνια μίσθωση.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ιστοσελίδας AirDna, η οποία επεξεργάζεται τα δεδομένα της εν λόγω πλατφόρμας, οι ενεργές αγγελίες στην πρωτεύουσα ήταν μειωμένες κατά 687 σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2020, γεγονός, που καταδεικνύει την επίδραση της πανδημίας στις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Πιο αναλυτικά, μείωση στα προς διάθεση καταλύματα καταγράφεται ακόμη και σε δημοφιλείς περιοχές της AirBnb, όπως είναι, για παράδειγμα, τα Πετράλωνα ή το Εμπορικό Τρίγωνο, με τις ενεργές αγγελίες στην συγκεκριμένη περιοχή να υπολογίζονται σήμερα στις 2.268 έναντι 2.328 στις αρχές του έτους (-60 ακίνητα σε διάστημα τριών μηνών).

Παράλληλα και στο Πεδίον του Άρεως οι ενεργές αγγελίες εμφανίζουν πτώση κατά 20% (από 86 το α’ τρίμηνο του 2020 σε 69 στο τέλος Ιουνίου).

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με σχετική έρευνα του Spitogatos.gr, τα διαμερίσματα προς ενοικίαση έχει αυξηθεί έως και 44,40% στα Πετράλωνα, 43,60% στον Νέο Κόσμο και 30,80% στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με την ιστοσελίδα να εξηγεί: «Μία πιο αναλυτική ματιά στα δεδομένα αποκαλύπτει ότι τα περισσότερα από τα νέα διαμερίσματα, που ‘βγήκαν’ στην αγορά προς ενοικίαση, είναι επιπλωμένα ή ανακαινισμένα.

»Επομένως, η αύξηση του αριθμού των διαθέσιμων ανακαινισμένων ή επιπλωμένων διαμερισμάτων είναι ιδιαίτερα μεγάλη, με τα Πετράλωνα και εδώ να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στη λίστα, με αύξηση 61,50% και ακολουθεί το Ιστορικό Κέντρο με +37%, η περιοχή του Νέου Κόσμου με +29,20% και το Γκάζι, το Μεταξουργείο και ο Βοτανικός με περίπου +21%. Το γεγονός αυτό συνδέεται και με τη διαφαινόμενη στροφή στις μακροπρόθεσμες μισθώσεις έναντι των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων, που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω της πανδημίας και των επιπτώσεών της στον τουρισμό».


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ