0 ΣΧΟΛΙΑ

Συγκίνηση: Η εντατική του Μπέργκαμο δεν έχει πλέον κανέναν ασθενή με κοροναϊό

Η ιταλική πόλη χτυπήθηκε όσο λίγες από την πανδημία

Μια σχεδόν ιστορική μέρα ήταν σήμερα στην Ιταλία καθώς σήμερα για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας η μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου του Μπέργκαμο δεν είχε κανέναν ασθενή με κοροναϊό.

Το Μπέργκαμο ήταν μια από τις πόλεις της Ιταλίας που χτυπήθηκε όσο λίγες από την επιδημία με χιλιάδες ανθρώπους να πεθαίνουν και την εντατική του νοσοκομείου της πόλης να έχει φτάσει στα όριά της κατά την κορύφωση της Covid-19.

Σήμερα ήταν η πρώτη φορά, μετά από 137 ημέρες, που στην μονάδα εντατικής του νοσοκομείου της, δεν υπάρχουν ασθενείς με Covid-19. Τον Μάρτιο, στην εντατική αυτή, έδιναν μάχη για την ζωή ταυτόχρονα πάνω από εκατό άνθρωποι.

Πλέον, στα απλά δωμάτια του νοσοκομείου υπάρχουν ακόμη λίγοι ασθενείς που έχουν γίνει αρνητικοί, όμως, στον ιό και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο πολύ σύντομα.

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομειακό αυτό συγκρότημα, μετά από ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς της επιδημίας, οι τετρακόσιοι γιατροί, νοσοκόμοι και υπεύθυνοι για την καθαριότητα, ξέσπασαν σε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, εκφράζοντας έτσι την ικανοποίησή τους για τον σπουδαίο στόχο που σήμερα μπόρεσαν να πετύχουν.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ