0 ΣΧΟΛΙΑ

Πτώση των κρουσμάτων του κοροναϊού στην Σουηδία ύστερα από τις χιλιάδες ημερήσιες μολύνσεις του Ιουνίου

Μειωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 κατέγραψε το τελευταίο εικοσιτετράωρο η Σουηδία πέφτοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Μαΐου. Τον Ιούνιο τα κρούσματα είχαν εκτοξευτεί καθώς διενεργήθηκαν διευρυμένα τεστ με την χώρα να καταγράφει ως και 1.800 μολύνσεις την ημέρα.

Η Σουηδία καθυστέρησε να εντατικοποιήσει τη διεξαγωγή τεστ για όλους εκτός από τους σοβαρά άρρωστους και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, αλλά οι εβδομαδιαίοι αριθμοί των τεστ υπερδιπλασιάστηκαν από τα τέλη Μαΐου.

Ο Γενικός Διευθυντής της Υπηρεσίας Υγείας, Γιόχαν Κάρλσον δήλωσε ότι η αργή επέκταση των τεστ άφησε τη χώρα με ένα «χρέος τεστ» που παρήγαγε αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων όταν χιλιάδες, με κυρίως ήπια συμπτώματα, έσπευσαν να εξεταστούν όταν ξαφνικά έγιναν τα τεστ έγιναν διαθέσιμα σε αυτούς.

«Κατά πάσα πιθανότητα, αυτό ήταν ένα βουνό που χρειάστηκε να σκάψουμε», είπε σε συνέντευξη τύπου.

Η χώρα υιοθέτησε μια πιο ήπια προσέγγιση για την καταπολέμηση του κορονοϊού, χωρίς να επιβάλει αυστηρό lockdown και διατηρώντας τα περισσότερα σχολεία και επιχειρήσεις ανοιχτά καθ 'όλη τη διάρκεια της επιδημίας, προτρέποντας τον πληθυσμό να τηρεί κοινωνικές αποστάσεις και άλλες προφυλάξεις.

Ο απολογισμός των θανάτων σε σχέση με το μέγεθος πληθυσμού ήταν κατά πολύ υψηλότερος από εκείνον των σκανδιναβικών γειτόνων της χώρας, όπου οι αρχές υιοθέτησαν μια αυστηρότερη προσέγγιση, αλλά χαμηλότερος από ό, τι σε ορισμένες χώρες που επέβαλαν αυστηρά μέτρα, όπως η Βρετανία και η Ιταλία.

Το ποσοστό θνησιμότητας της Covid-19 στη Σουηδία μειώθηκε σταδιακά από την κορύφωση των πάνω από 100 νεκρών την ημέρα τον Απρίλιο.

Τα στοιχεία της Υπηρεσίας Υγείας έδειξαν ότι 14 νέοι θάνατοι εξαιτίας του κοροναϊού καταγράφηκαν σήμερα, ανεβάζοντας το σύνολο σε 5.447. Τουλάχιστον οι μισοί από τα θύματα καταγράφηκαν σε γηροκομεία και μεταξύ ηλικιωμένων που λάμβαναν κατ' οίκον ιατρική φροντίδα.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ