0 ΣΧΟΛΙΑ

Θετικός στον κοροναϊό ο Ζαΐχ Μπολσονάρου!

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας συνεχώς υποβάθμιζε την επικινδυνότητα της νόσου και την χαρακτήριζει «γριπούλα»

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, διαπιστώθηκε ότι είναι θετικό στον ιό που προκαλεί την Covid-19, ύστερα από σχετικό τεστ στο οποίο υποβλήθηκε.

Ο Μπολσονάρου υποβλήθηκε στο τεστ καθώς παρουσιάζει ορισμένα συμπτώματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Ο ίδιος νωρίτερα δήλωνε μετά το τεστ: «Επέστρεψα από το νοσοκομείο. Υποβλήθηκα σε εξέταση στον πνεύμονα. Ο πνεύμονας είναι καθαρός».

Τελικά, την Τρίτη ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος ότι βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό. Όπως είπε τα συμπτώματα ξεκίνησαν την Κυριακή με πυρετό, βήχα και αδυναμία. Σήμερα, ο πυρετός του έχει υποχωρήσει ανέφερε. Χθες, όπως είπε, αισθανόταν πολύ άσχημα και γι' αυτό οδηγήθηκε να κάνει το τεστ του κοροναϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος στην αρχή της επιδημίας είχε υποβαθμίσει επανειλλημμένα το θέμα του κοροναϊού χαρακτηρίζοντας την νόσο «γριπούλα» και καθυστερώντας επιδεικτικά να λάβει μέτρα. Εξαιτίας της στάσης του η πανδημία του κοροναϊού βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε απόλυτη έξαρση στη Βραζιλια.

Ο ακροδεξιός λαϊκιστής πολιτικός αψηφά συχνά τις ιατρικές συστάσεις και αρνείται να φορά μάσκα στις δημόσιες εμφανίσεις του ακόμη και αφού θεωρητικά υποχρεώθηκε να χρησιμοποιεί αυτό το μέσο ατομικής προστασίας με απόφαση δικαστή στα τέλη Ιουνίου. Μάλιστα, το Σαββατοκύριακο ο Μπολσονάρου συμμετείχε σε διάφορες εκδηλώσεις και ήρθε σε στενή επαφή με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Βραζιλία, τον Τοντ Τσάπμαν, κατά τη διάρκεια της τελετής για την εορτή της 4ης Ιουλίου. Ο Τσάπμαν γευμάτισε με τον 65χρονο πρόεδρο, πέντε υπουργούς και έναν από τους γιους του αρχηγού του βραζιλιάνικου κράτους, τον Εντουάρντου, ο οποίος είναι μέλος του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου. Ο διπλωμάτης δεν έχει συμπτώματα, αλλά θα υποβληθεί σε τεστ και «λαμβάνει προφυλάξεις», σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Μπραζίλια.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ