0 ΣΧΟΛΙΑ

Εισαγγελέας ερευνά καταγγελίες κατά του Ινφαντίνο

Η Εποπτική Αρχή της Ομοσπονδίακής Εισαγγελίας ανακοίνωσε τον διορισμό έκτακτου εισαγγελέα με σκοπό να εξετάσει τις ποινικές καταγγελίες σε βάρος του προέδρου της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο.

Όπως ανακοίνωσε η Ελβετική εισαγγελική αρχή ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου και του Διοικητικού Δικαστηρίου του Ομπβαλντέν, Στεφάν Κελέρ, ανέλαβε την «εξέταση των ποινικών καταγγελιών που έχουν διαβιβαστεί στην Ομοσπονδιακή Εισαγγελία (AS-MPC) από τους προέδρους των συμβουλίων της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης, εναντίον του Τζάνι Ινφαντίνο και του Μικαέλ Λομπέρ», για υποψίες "συμπαιγνίας".


Μάλιστα η FIFA σε ανακοίνωση της τονίζει πως είναι προς συμφέρον της να αντιμετωπιστεί και να βρεθεί λύση στην υπόθεση το συντομότερο δυνατόν. Επιπρόσθετα τονίζει πως και στο παρελθόν ο Ινφαντίνο ήταν στόχος σε παρόμοιες-αβάσιμες-κατηγορίες.
Ως εκ τούτου αν ο εισαγγελέας κρίνει πως οι καταγγελίες είναι αβάσιμες τότε έχει την εξουσιοδότηση να μην ξεκινήσει την εξέταση της υπόθεσης. Σε αντίθετη περίπτωση θα υποβληθεί αίτηση για έναρξη ποινικής διαδικασίας.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ