0 ΣΧΟΛΙΑ

Οδηγός σχολικού λεωφορείου εμπνεύστηκε από τους μαθητές και πήρε κι ο ίδιος το πτυχίο του

Είχε παρατήσει τις σπουδές του όταν ήταν 20 ετών

Ο Κλάιτον Γουάρντ στα 20 του είχε παρατήσει το κολέγιο και είχε αρχίσει να εργάζεται στην επιχείρηση σχολικών λεωφορείων που είχε η οικογένειά του. Καθε μέρα μετέφερε δεκάδες μαθητές λυκείου με τους οποίους συνομιλούσε καθημερινά και αντάλλασσαν ιδέες και απόψεις. Μέσα από την επαφή του με τους μαθητές εμπνεύστηκε να επιστρέψει στις σπουδές του και τελικά εν μέσω κοροναϊού αποφοίτησε από το κολέγιο και πήρε πτυχίο καθηγητή!

Όπως λέει ο ίδιος αυτό που τον έκανε να ξανασκεφτεί τις σπουδές του ήταν οι συζητήσεις που είχε με τους μαθητές σχετικά με το μέλλον τους και κυρίως  η φράση που του είπε κάποια στιγμή ένας μαθητής: «μακάρι να ήσουν καθηγητής μου».

Έτσι, τον Μάιο του περασμένου έτους, γράφτηκε στο MassBay Community College ενώ συνέχισε να εργάζεται ως οδηγός. Ο απώτερος στόχος του ήταν να γίνει καθηγητής ιστορίας γυμνασίου.

Και τελικά τα κατάφερε. Διαβάζοντας ασταμάτητα, παράλληλα με τη δουλειά του, κατάφερε να αποφοιτήσει. Όταν οι μαθητές που μετέφερε, έμαθαν για το εγχείρημά του, ενθουσιάστηκαν και άρχισαν να τον ρωτούν πώς είναι στο κολέγιο μιας κι εκείνοι εξέφραζαν τις ανησυχίες των εφήβων που τελειώνουν το λύκειο.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ