0 ΣΧΟΛΙΑ

Πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών: Δεν ανησυχούμε για τα νησιά, αλλά για τον συνωστισμό και τα πάρτι

Η κυρία Παγώνη υπογράμμισε πως ξεκάθαρη εικόνα για το ζήτημα και ειδικότερα την πορεία της πανδημίας στην χώρα θα έχουμε σε 15 μέρες από σήμερα

Επιτυχημένο ήταν το «πρώτο τεστ» αφίξεων τουριστών εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού, όπως δήλωσε η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

Σε κάθε περίπτωση η κυρία Παγώνη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ υπογράμμισε πως ξεκάθαρη εικόνα για το ζήτημα και ειδικότερα την πορεία της πανδημίας στην χώρα θα έχουμε σε 15 μέρες από σήμερα και συμπλήρωσε πως τους ειδικούς δεν ανησυχούν τόσο τα νησιά.

«Ναι μεν οι άνθρωποι στα νησιά θέλουν τον τουρισμό ωστόσο φοβούνται αν υπάρξει κάποιο κρούσμα πως αυτό θα αντιμετωπιστεί», εξήγησε διαβεβαιώνοντας όμως πως ενδεχόμενα κρούσματα σε νησί θα αντιμετωπιστούν.

«Εχουν ενημερωθεί οι γιατροί. Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα. Πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη στον ελληνικό επιστημονικό κόσμο», είπε η κυρία Παγώνη και παραδέχτηκε πως ανησυχία υπάρχει για τις μεγάλες πόλεις, για τα φαινόμενα διεξαγωγής πάρτι και συνωστισμού.

Το απόγευμα τα αποτελέσματα για τα 4.000 τεστ

Την ίδια ώρα, σχετικά τα αποτελέσματα των 4.000 τεστ για τον κοροναϊό στα οποία υπεβλήθησαν τουρίστες που έφτασαν χθες στην Ελλάδα, η  Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών ξεκαθάρισε πως θα βγουν σήμερα το απόγευμα.

«Σήμερα θα ξέρουμε. Θα έχουμε την πρώτη εικόνα» είπε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό, προσθέτοντας πως τα τεστ θα συνεχιστούν.

Κληθείσα να σχολιάσει το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων κοροναϊού στην χώρα από εδώ και πέρα, η κυρία Παγώνη εκτίμησε πως πρόκειται να αυξηθούν, απ’ ότι φαίνεται με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία. Ωστόσο χαρακτήρισε αυτό το σενάριο αναμενόμενο. «Με βάση τα δεδομένα αλλά και τα μέτρα που έχουμε πάρει, πιστεύουμε πως δεν θα φτάσουμε να δούμε να γίνονται εδώ αυτά που βλέπουμε στην Αμερική», κατέληξε.

Πηγή: iefimerida.gr


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ