0 ΣΧΟΛΙΑ

Οι αστυνομικοί της Μινεάπολις χρησιμοποιούσαν συνέχεια την λαβή που έγινε στον Φλόιντ

Κυρίως σε Αφροαμερικάνους με πολλούς να χάνουν τις αισθήσεις τους

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που φέρνει στο φως το CNN, το οποίο επεξεργάστηκε στοιχεία από τα αρχεία του αστυνομικού τμήματος της Μινεάπολις, όπου έχασε τη ζωή του ο 46χρονος Αφροαμερικανός Τζορτζ Φλόιντ από τον αστυνομικό Ντέρεκ Τσόβιν.

Σύμφωνα με την έρευνα του CNN, οι αστυνομικοί του συγκεκριμένου τμήματος, στο οποίο άνηκαν και οι αστυνομικοί που ευθύνονται για τον θάνατο του Φλόιντ, από το 2012 τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα χρησιμοποιούσαν την θανατηφόρα τεχνική του πατήματος στο λαιμό όσων συλλαμβάνονταν.

Συγκεκριμένα, η λαβή χρησιμοποιήθηκε 428 φορές ενώ σε 58 από τις περιπτώσεις οι ύποπτοι έχασαν τις αισθήσεις τους. Ο αριθμός αυτός αφορά το 14% των περιστατικών αναφέρει το CNN.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι τα 2/3 όσων υπέστησαν τη λαβή, η οποία σε αρκετά αστυνομικά τμήματα των ΗΠΑ είναι είτε απαγορευμένη είτε η χρήση της είναι περιορισμένη, ήταν Αφροαμερικανοί. Σημειώνεται ότι οι Αφροαμερικανοί αποτελούν το 19% του πληθυσμού της Μινεάπολις.

Το αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολις, σύμφωνα με το CNN, επιτρέπει, σε εγχειρίδιο που δεν έχει ανανεωθεί από το 2012 , στους αστυνομικούς να πιέζουν «τη μια ή και τις δύο πλευρές του λαιμού ενός ανθρώπου με το χέρι ή το πόδι χωρίς να ασκείται απευθείας πίεση στην τραχεία ή σε κάποιον αεραγωγό» αποκαλώντας τη λαβή αυτή ως μια «μη θανατηφόρα μέθοδο για χρήση βίας».


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ