0 ΣΧΟΛΙΑ

Η γερμανική Ομοσπονδία στηρίζει τους ποδοσφαιριστές που ζήτησαν δικαιοσύνη για τον Φλόιντ

Η Ομοσπονδία θα εξετάσει τις ενέργειες των παικτών, ωστόσο, ο επικεφαλής της υπογράμμισε πως κατανοεί πλήρως τις συγκεκριμένες πράξεις

Στα πρόσφατα παιχνίδια της Bundesliga, παίκτες όπως οι Γουέστον ΜακΚένι, Μάρκους Τιράμ, Τζέιντον Σάντσο και Ασράφ Χακίμι έστειλαν τα δικά τους ξεχωριστά μηνύματα για τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Με αφορμή δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η πειθαρχική επιτροπή της διοργανώτριας Αρχής ενδέχεται να τιμωρήσει τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, για "πολιτικά μηνύματα", η γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (DFB) σκοπεύει να εξετάσει τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Σάντσο στο Benteler-Arena δόθηκε για την αφαίρεση της φανέλα του και όχι για το μήνυμα αλληλεγγύης, σύμφωνα με το Νόμο 12 του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συλλόγου (IFAB).

«Ο συμπαίκτης του, Χακίμι, ο οποίος έδειξε το ίδιο μήνυμα αφού σκόραρε στο ίδιο παιχνίδι την Κυριακή, δεν δέχθηκε κάρτα επειδή δεν σήκωσε τη φανέλα του», ανέφερε μεταξύ άλλων η επιτροπή εποπτείας της DFB.

Ωστόσο, θα γίνουν περαιτέρω έρευνες για τις κινήσεις και των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών της Bundesliga, Γούεστον ΜακΚεν και Μάρκους Τιράμ, για να διαπιστωθεί εάν οι τέσσερις συνολικά παίκτες παραβίασαν νόμους που απαγορεύουν στους παίκτες να εμφανίζουν «πολιτικά συνθήματα, θρησκευτικά ή προσωπικά».

Ο αντιπρόεδρος της DFB Rainer Koch δήλωσε ότι οι εξετάσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για να καθοριστεί εάν αυτές οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης δικαιολογούν κάποια τιμωρία, αν και ο πρόεδρος της DFB Fritz Keller πρόσθεσε ότι «κατανοεί πλήρως» τις ενέργειες αυτών των προαναφερθέντων παικτών.

«Είναι απαράδεκτο όταν οι άνθρωποι υφίστανται διακρίσεις λόγω του χρώματος του δέρματός τους», είπε ο Keller. «Με καταστρέφει ότι πεθαίνουν επίσης εξαιτίας αυτού. Τα θύματα του ρατσισμού απαιτούν αλληλεγγύη από όλους μας, κάτι που έγινε ακόμη πιο προφανές για μένα όταν συνάντησα άτομα που έχουν πέσει θύματα ρατσισμού. Μέσω της ευρείας συμμετοχής μας σε διάφορες μορφές, πτυχές και εκδηλώσεις, η DFB και το γερμανικό ποδόσφαιρο έχουν πει ένα σαφές μήυνμα "ΟΧΙ στον ρατσισμό, τις διακρίσεις και κάθε μορφή βίας".

Έχω τεράστιο σεβασμό για τους παίκτες που παίρνουν θέση και δείχνουν την αλληλεγγύη τους. Χρειαζόμαστε υπεύθυνους παίκτες σαν κι αυτούς και είμαι περήφανος γι 'αυτούς».


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ