0 ΣΧΟΛΙΑ

Με πέντε αλλαγές και διαλλείματα τα πλέι οφ

Εγκρίθηκαν από την ΕΠΟ οι αλλαγές που ζήτησε η Σούπερ Λίγκα

 

Όλες οι αλλαγές που ζήτησε η Σούπερ Λίγκα ενόψει πλέι οφ εγκρίθηκαν από την ΕΕ της ΕΠΟ με εξαίρεση τo αίτημα για μείωση των εξόδων διαιτησίας, που θα ξεκαθαρίσει στην επόμενη συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα ζητούσε:

* Την αντικατάσταση μέχρι πέντε (5) ποδοσφαιριστών σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ, σύμφωνα με τη σχετική ειδική εγκύκλιο της IFAB.

* Την αύξηση του αριθμού των αναπληρωματικών ποδοσφαιριστών που κάθονται στον πάγκο της ομάδας από επτά (7) σε εννιά (9), άρα το δικαίωμα δήλωσης να επεκτείνεται σε επίπεδο εικοσάδας (20) αντί δεκαοκτάδας (18).

* Την πραγματοποίηση διαλειμμάτων για ανάκτηση δυνάμεων σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ 2019-20, σύμφωνα και με όσα ορίζονται στους Κανόνες παιχνιδιού.

* Την παράταση της αγωνιστικής περιόδου 2019-20 λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κοροναϊού.

* Την παράταση της προθεσμίας κοινοποίησης της ημερομηνίας έναρξης του Πρωταθλήματος της νέας αγωνιστικής περιόδου 2020-21 μέχρι τις 30/6/20, σύμφωνα με το Άρθρο 3 παρ. 3β του ΚΑΠ και κατ' επέκταση την παράταση της κατάθεσης του ετήσιου συνοπτικού προγράμματος αγώνων μέχρι τις 30/7/20.

* Την απαλλαγή κατ' εξαίρεση της κατάθεσης παραβόλων για την τροποποίηση των συμβολαίων ποδοσφαιριστών/προπονητών, προς εφαρμογή του ειδικού θεσμικού πλαισίου που έθεσε η FIFA και υιοθέτησε η ΕΠΟ για την αντιμετώπιση της κρίσης του κοροναϊού.

* Τη μείωση των εξόδων διαιτησίας σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ 2019-20.

Όλες οι αλλαγές που πρότεινε η Λίγκα πέρασαν από τη σημερινή (29/5) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, με εξαίρεση την τελευταία που αφορούσε τη μείωση των εξόδων διαιτησίας για πλέι οφ και πλέι άουτ. Το συγκεκριμένο ζήτημα, που δεδομένα θα προκαλέσει αντιδράσεις στις τάξεις των διαιτητών εφόσον εγκριθεί, θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΕ, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ