0 ΣΧΟΛΙΑ

«Όχι» της Κορίνθιανς για επανέναρξη πρωταθλήματος

Ο πρόεδρος της ομάδας υποστηρίζει πως είναι αδύνατον να περιοριστεί ο κοροναϊός

Αρνητική ήταν η απάντηση της Κορίνθιανς στην πρόταση για την επιστροφή ποδοσφαιρικών αγώνων στη Βραζιλία, μια από τις χώρες στον κόσμο που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία έως ότου σταματήσει η κρίση έξαρσης του ιού.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ομάδας, ο Αντρές Σάντσες, τόνισε: "Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να προβλέψει τις επιπτώσεις της πανδημίας. Η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει λύσεις προκειμένου να αποτρέψει την επιδείνωση της έξαρσης του κορονοϊού. Η κατάσταση που αντιμετωπίζει η Βραζιλία με τον ιό, είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες χώρες. Είναι αδύνατο να επιστρέψει το ποδόσφαιρο, τουλάχιστον για τώρα".

Την Τρίτη, το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νέων θανάτων ανήλθε σε 1.039, με τον ημερήσιο απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κοροναϊού να ξεπερνά τα χίλια για τέταρτη φορά αφότου η εξάπλωσή της άρχισε να επιταχύνεται, την περασμένη εβδομάδα.

Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, νέο επίκεντρο της πανδημίας, θρηνεί πλέον 24.512 νεκρούς, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας τα οποία, όπως τονίζει μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας, είναι πολύ υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ