7 ΣΧΟΛΙΑ

Κόλαφος για Αυγενάκη η επιστολή FIFA - UEFA

Νέα διάψευση των... δικαιολογιών του Υπουργού για την αθέτηση της συμφωνίας και προτροπή για πρόωρες εκλογές με απόφαση της ΈΠΟ και μόνο - Διαβάστε την ανάλυση του Αρη Ασβεστα

Ούτε λέξη δεν περιλαμβάνει η απάντηση της FIFA και της UEFA για την περίφημη… «ολιστική μελέτη» που επικαλείται ο Λευτέρης Αυγενάκης για να αναβάλει τις εκλογές της ΕΠΟ για το φθινόπωρο και να μην διενεργηθούν τον Ιούλιο, όπως είχε συμφωνηθεί απ’ όλες τις πλευρές!

Η επιστολή-απάντηση της FIFA και της UEFA προς την ΕΠΟ για το θέμα των εκλογών, αποτελεί ένα μεγαλοπρεπές άδειασμα προς τον υφυπουργό Αθλητισμού και τα κυβερνητικά σχέδια, αφού όπως αποκαλύπτει σήμερα το sport-fm.gr, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

Πρώτον, χαρακτηρίζει «μονομερή την απόφαση της κυβέρνησης να ΜΗΝ προτείνει τις αναγκαίες τροποποιήσεις του νόμου», να μην κάνει δηλαδή τα απαραίτητα (ΑΜΕΣΗ τροποποίηση του νόμου) και να «τρενάρει» τις εκλογές του Ιουλίου!

Δεύτερον, θεωρεί «αξίωμα» και «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΛΩΝ» τις πρόωρες εκλογές, δηλαδή τον προσεχή Ιούλιο!

Τρίτον, αναφέρει ξεκάθαρα ότι «συνεχίζουν να υποστηρίζουν τη θέση τους» για πρόωρες εκλογές με στόχο «το μέγιστο συμφέρον του ελληνικού ποδοσφαίρου»!

Τέταρτον, επιμένουν στα 3 επιχειρήματα-λόγους που οι εκλογές πρέπει να γίνουν τον Ιούλιο και τα οποία χαρακτηρίζονται «ευεργετικά» για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τα τρία αυτά επιχειρήματα είναι: 1) Να συμπέσουν οι εκλογές με το τέλος της θητείας των ανθρώπων της FIFA και της UEFA στην ΕΠΟ (εκπνέει η θητεία τους στις 31 Ιουλίου), 2) Να μπορούν οι experts που έχουν τοποθετηθεί να επιβλέψουν την εκλογική διαδικασία και, 3) Η νέα διοίκηση ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΧΡΟΝΟ για να προετοιμάσει τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν, ανάμεσα στα οποία είναι και η εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας!

Και η επιστολή-απάντηση προς την ΕΠΟ, καταλήγει με ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ότι αν υπάρξουν παρεμβάσεις από τρίτους και δεν χειριστεί τα θέματά της ανεξάρτητα, τότε θα υπάρξουν ΣΟΒΑΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ!

Τέλος, FIFA και UEFA προτρέπουν την ΕΠΟ να συζητήσει με την πολιτεία για τις γενικότερες προκλήσεις που επιμένουν να υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά ακόμα και για το χρόνο των εκλογών αν θέλει.

Ειδικότερα, οι 3 τελευταίες παράγραφοι της επιστολής-απάντησης των διεθνών συνομοσπονδιών προς την ΕΠΟ, αναφέρουν:

«Στο πλαίσιο αυτό, η UEFA και η FIFA επεσήμαναν σε πολλαπλές περιπτώσεις ότι η ΕΠΟ πρέπει να διαχειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα και χωρίς καμία αθέμιτη επιρροή ή παρέμβαση από τρίτους. Τυχόν παραβιάσεις της υποχρέωσης αυτής ενδέχεται να έχουν σοβαρές συνέπειες, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Καταστατικό της UEFA και της FIFA.

Ως εκ τούτου, και ενόσω η FIFA και η UEFA θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά την κατάσταση, προτρέπουμε την ΕΠΟ και τους οικείους ποδοσφαιρικούς παράγοντες να συνδιαλλαγούν άμεσα και εποικοδομητικά με τις ελληνικές αθλητικές αρχές όσον αφορά τις διάφορες προκλήσεις που επιμένουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, συμπεριλαμβανομένου του πιο πρόσφατου θέματος του χρόνου των αρχαιρεσιών.

Παραμένουμε στη διάθεση της ΕΠΟ για οποιαδήποτε περαιτέρω συνδρομή ενδεχομένως απαιτηθεί επί του θέματος».

πηγή: sport-fm


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21 - 27/5/2020 09:25

τελικα το αυγενακι δεν ειναι απλα μαριονετα...

μαφια ειναι σαν το κοκκινο αφεντικο του...

Αν ειναι εξυπνη η επο θα ζητησει απο τους εξπερτς να παραμεινουν μεχρι την ολοκληρωση των εκλογων οποτε αυτες και να γινουν.....

Συνεχεια της κοκκινης αλητειας στις οθονες σας....

inzaghi9 - 27/5/2020 03:20

Ακόμη έχει υπουργείο αυτή η κινούμενη ξεφτίλα? Τι να κάνει κι ο Μητσοτάκης, έχιε τα χέρια του δεμένα. Αυτά παθαίνεις όταν χρωστάς χάρες σε μαφίες προκειμένου να γίνεις πρωθυπουργός.


Ελπίζω η ΕΠΟ να δράσει αυτόβουλα, άλλωστε τι θα της κάνει μια κυβέρνηση που δεν άντεξε το βάρος του να πέσει ο παοκ κατηγορία? Τιποτα, το πολύ πολύ καμια ανακοίνωση για να δείξουν στο αφεντικό ότι... Συνέχεια προσπάθησαν. Να προκαλέσουν πόλεμο και να χάσουν ψηφοφόρους από οποιαδήποτε μεριά, απλά δεν τολμάνε.

Ccccccc21 - 27/5/2020 01:20

Το ποδόσφαιρο είναι βαριά βιομηχανία και δυστυχώς κυβερνήσεις που πέρασαν ποτέ δεν έβαλαν εναν σοβαρό άνθρωπο υφυπουργό αθλητισμόυ...πιόνια μόνο του συστήματος με τον αυγενακη να γίνεται ο χειρότερος όλων και σε μικρό χρονικό διάστημα. .ΜΟΝΟ ΑΕΚ (τρόπος ζωής )

alex - 26/5/2020 23:40

Αυγενακη , η ευθιξια είναι στο Ε. Στο δικό σου λεξικό απουσιάζει???

Constantinoupoli86 - 26/5/2020 20:13

Λοιπόν, Μητσοτάκη μετά από αυτό είσαι υποχρεωμένος να τον ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ. Αν συνεχίζεις να τον κρατάς σημαίνει ότι η κυβέρνηση σου έχει αφήσει τον Μαρινάκη να αλωνίζει στην ΕΠΟ. Απλά πράγματα!

SERXIOLIVAYA21 - 26/5/2020 18:51

Η ξευτιλα της δεν έχει ορια

goten21gr - 26/5/2020 18:37

Κοιτα να δεις τελικα που για το grexit θα ευθυνεται η ιδια η κυβερνηση

ΕΠΟΜΕΝΟ