0 ΣΧΟΛΙΑ

Ισπανία: Μαδρίτη και Βαρκελώνη αρχίζουν να χαλαρώνουν μετά το αυστηρό lockdown

Οι περιοχές αυτές είχαν πληγει περισσότερο από όλες τις υπόλοιπες στη χώρα

Στην κανονικότητα προσπαθούν να επιστρέψουν από σήμερα οι κάτοικοι της Μαδρίτης, της Βαρκελώνης και του μεγαλύτερος μέρους της επαρχίας Καστίλλη και Λεόν (βόρεια της ισπανικής πρωτεύουσας). Στις περιοχές αυτές που πλήγησαν περισσότερο από τον κοροναϊό ξεκινά από σήμερα η πρώτη φάση της χαλάρωσης του lockdown, η οποία στην υπόλοιπη Ισπανία ξεκίνησε πριν από 15 ημέρες.

Οι κάτοικοι των τριών περιοχών θα μπορούν πλέον να συγκεντρώνονται σε ομάδες 10 ατόμων το πολύ στα σπίτια τους ή στις ταράτσες των μπαρ και των εστιατορίων.

Επίσης, άνοιξαν ξανά τα πάρκα της Μαδρίτης. Ωστόσο, όλοι οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα τόσο μέσα στα κτίρια όσο και στους δημόσιους χώρους, όπου δεν μπορεί να τηρηθεί η απόσταση ασφαλείας των δύο μέτρων.

Η υπόλοιπη χώρα, 22 εκατομμύρια κάτοικοι σε σύνολο 47 εκατομμυρίων που αριθμεί η Ισπανία, περνά στη δεύτερη φάση της χαλάρωσης των μέτρων, η οποία θα προχωρήσει σταδιακά έως το τέλος Ιουνίου. Εκεί επαναλειτουργούν τα εστιατόρια, με περιορισμένο αριθμό πελατών και οι έξοδοι για άθληση ή για βόλτα δεν περιορίζονται πλέον σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

Σε άλλες περιοχές της Ισπανίας, που επλήγησαν λιγότερο από την επιδημία του κοροναϊού, οι Ισπανοί θα μπορούν να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα.Οι παραλίες στις Βαλεαρίδες και τις Κανάριες νήσους, στον Ατλαντικό και σε μεγάλο μέρος της Ανδαλουσίας άνοιξαν και πάλι για τους λουομένους, πάντα με την τήρηση μέτρων ασφαλείας. Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας συνιστά να περιορίζεται ο αριθμός των λουομένων, να ορίζεται συγκεκριμένος χώρος για κάθε παρέα, ενώ οι ομπρέλες πρέπει να τοποθετούνται σε απόσταση 4 μέτρων.

Προς το παρόν, μόνο οι ντόπιοι μπορούν να πάνε στις παραλίες, καθώς εξακολουθούν να απαγορεύονται οι μετακινήσεις μεταξύ επαρχιών, ενώ όσοι φθάνουν στην Ισπανία από το εξωτερικό πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα επί 14 ημέρες.

Η ισπανική κυβέρνηση, η οποία επέβαλε ένα από τα αυστηρότερα lockdown παγκοσμίως διάρκειας δέκα περίπου εβδομάδων, προβλέπεται να ανοίξει τα σύνορα της χώρας στους ξένους τουρίστες τον Ιούλιο.

Στην Ισπανία μολύνθηκαν από κοροναϊό 235.772 άνθρωποι και 28.752 έχασαν τη ζωή τους.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ