0 ΣΧΟΛΙΑ

Άνοιξαν καφέ και εστιατόρια (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Την αισιοδοξία τους εκφράζουν οι καταστηματάρχες

Με αισιοδοξία και όρεξη άνοιξαν σήμερα τα καταστήματα εστίασης πρώτη ημέρα μετά το lockdown για τον κορωνοιό. Η 25η Μαΐου θα θεωρείται πλέον ορόσημο αφού ύστερα από δυόμιση περίπου μήνες οι επιχειρηματίες του χώρου περιμένουν τους πελάτες τους.

Οι καφετέριες στη οδό Ερμού και Ευαγγελιστρίας έχουν γεμίσει και πάλι από κόσμο.

Έχοντας πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, δηλώνουν αποφασισμένοι να προσαρμοστούν γρήγορα στις νέες συνθήκες που επιβάλει πλέον στη διασκέδασή μας ο κοροναϊός λένε οι καταστηματάρχες.

«Έχουμε κρατήσει τις αποστάσεις από τραπέζι σε τραπέζι , σε κάθε τραπέζι μπορούν να κάθονται μέχρι έξι άτομα εκτός κι αν είναι κάποια οικογένεια με ανήλικα» λένε στο protothema.gr καταστηματάρχες εστίασης.

Ο κ. Σπύρος Μπαϊρακτάρης μίλησε στο protothema.gr ο οποίος νιώθει ότι ξεκινάει από την αρχή το μαγαζί του και περιμένει από την κυβέρνηση να βοηθήσει με το ΦΠΑ.

«Ξεκινάμε από την αρχή. Ακολουθήσαμε ρητά τα μέτρα του κράτους, το προσωπικό μας όπως βλέπετε είναι με μάσκες και γάντια, τα τραπεζάκια με τις απαιτούμενες αποστάσεις και περιμένουμε τον κόσμο να έρθει.

Περιμένουμε από την κυβέρνηση να μας βοηθήσει και με την μείωση του ΦΠΑ γιατί μετά τα μαγαζιά θα κινδυνεύσουν» λέει στο protothema.gr.

Οι πρώτοι κιόλας κάθισαν να φάνε το σουβλάκι τους και να πιουν τον καφέ τους. Όπως λένε στο protothema.gr τους είχε λείψει ο πρωινός καφές και η παρέα στα αγαπημένα τους στέκια.

Στα τραπέζια των εστιατορίων πλέον δεν θα βρίσκεται τίποτα άλλο παρά μόνο ένα μπουκαλάκι με αντισηπτικό. Νέες συνθήκες και για τους εργαζόμενους. Οι σερβιτόροι θα σερβίρουν τους θαμώνες του εστιατορίου φορώντας γάντια, μάσκα ή πλαστική προσωπίδα και προσέχοντας να τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις.

Η μείωση του φόρου προστιθέμενης αξίας στον καφέ και στα μη αλκοολούχα ποτά από το 24 στο 13 τοις εκατό θα τους βοηθήσει αρκετά, λένε οι επιχειρηματίες.

Οι βασικοί κανόνες που θα πρέπει να ισχύουν για τις επιχειρήσεις εστίασης είναι:

Ένας πελάτης ανά δύο τετραγωνικά

Η ωφέλιμη επιφάνεια ορίζεται ως το άθροισμα της εξωτερικής και της ημιυπαίθριας επιφάνειας

Η ημιυπαίθρια εσωτερική θεωρείται μια επιφάνεια όταν αυτή η επιφάνεια εφάπτεται σε αίθριο χώρο.

Οι αποστάσεις καθισμάτων για τους καθήμενους διαμορφώνονται από 70 ως 1.70 εκατοστά.

Το ανώτατο όριο για τους καθήμενους είναι 6 άτομα, με εξαίρεση οικογένειες με ανήλικα παιδιά.

Ισχύει η υποχρέωση για τη χρήση μάσκας ή ασπίδας προσώπου.

Στις 15 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης.

Πηγή: protothema.gr


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ