0 ΣΧΟΛΙΑ

Βρετανία: Ο Τζόνσον ανακοίνωσε επαναλειτουργία των δημοτικών την 1η Ιουνίου

Την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη σταδιακή άρση των μέτρων της καραντίνας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι στη Βρετανία έχουν καταγραφεί 118 νέοι θάνατοι από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο, με το σύνολο σε 36.793.

Ορισμένοι μαθητές θα επιστρέψουν στο δημοτικό σχολείο την 1η Ιουνίου, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να χαλαρώσει σταδιακά τα μέτρα της καραντίνας που επέβαλε για να σταματήσει την εξάπλωση του κορωνοϊού, δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης Τύπου της κυβέρνησης για την καταπολέμηση του νέου κορωνοϊού.

«Λέμε λοιπόν ότι θα ξεκινήσουμε (με) την επιστροφή των μικρών μαθητών την 1η Ιουνίου ... και σήμερα, ανακοινώνω ότι είναι πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε με το πλάνο που είχε προγραμματιστεί». Η επιστροφή θα γίνει σταδιακά και ανά ηλικιακή ομάδα για τα δημοτικά σχολεία, αρχικά με τους μαθητές ηλικίας 4 έως 6 και 10 έως 11 ετών, διευκρίνισε.

Ο Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε το σχέδιό του για σταδιακή χαλάρωση των μέτρων με την μερική επαναλειτουργία των σχολείων την 1η Ιουνίου, έπειτα από δύο μήνες καραντίνας για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κοροναϊού.

Πηγή: protothema.gr


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ