0 ΣΧΟΛΙΑ

«Αν δεν έχουμε το εμβόλιο για τον κοροναϊό, δεν θα γίνουν Ολυμπιακοί Αγώνες»

Επιστήμονας από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου δεν απέκλεισε και νέα αναβολή

Ο πρόεδρος του τμήματος Παγκόσμιας Υγείας, στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου επεσήμανε πως σε περίπτωση που μέσα στον επόμενο χρόνο δεν έχει δημιουργηθεί το εμβόλιο κατά του κοροναϊού, τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξει νέα αναβολή στη διεξαγωγή τους.

Συγκεκριμένα, ο Ντεβί Σριντάρ είπε πως "αν έχουμε το εμβόλιο μέσα στον επόμενο χρόνο, τότε θεωρώ πως η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο. Το εμβόλιο θα αλλάξει τα δεδομένα, όταν μιλάμε για ένα εμβόλιο που θα είναι οικονομικό και διαθέσιμο για όλους. Από την άλλη, αν δεν έχουμε το εμβόλιο τότε θεωρώ πως δεν είναι ρεαλιστικό σενάριο να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες".

Υπενθυμίζεται πως η έξαρση της πανδημίας του κοροναϊού σε παγκόσμιο επίπεδο οδήγησε τη ΔΟΕ -πριν από τρεις εβδομάδες- στην απόφαση μετάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το 2021. Σε απόλυτη συμφωνία με την ιαπωνική κυβέρνηση, ο Τόμας Μπαχ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή τους από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2021, με την ελπίδα πως η ζωή θα έχει επιστρέψει στην κανονικότητα και οι αθλητές θα είναι ασφαλείς στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ