0 ΣΧΟΛΙΑ

Ροναλντίνιο: Στην ουρά για τουαλέτα, κελί χωρίς μπάρες, μηχανή του καφέ

Ο διευθυντής της φυλακής περιγράφει τον μήνα του Βραζιλιάνου

Τριάντα δύο ημέρες έμεινε στη φυλακή της Παραγουάης ο Ροναλντίνιο, με τον Βραζιλιάνο να μένει, πλέον, σε ξενοδοχείο, αφού έγινε δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης, με την καταβολή της εγγύησης, ύψους 1.6 εκ. ευρώ.

Ο διευθυντής φυλακών στην Ασουνσιόν, Μπλας Βέρα, περιέγραψε στη βραζιλιάνικη σελίδα Veja τις 32 μέρες κράτησης του Ροναλντίνιο

Το κελί διαστάσεων 3x5 χωρίς όμως μπάρες, λουκέτο και πρωινό εγερτήριο, μακριά από τους υπόλοιπους. Με τηλεόραση, μηχανή καφέ και παγωτού.

Ο Ροναλντίνιο αναγκαζόταν να περιμένει στην ουρά για να πάει στην κοινόχρηστη τουαλέτα, έπαιζε futsal και ποδοβόλεϊ, γυμναζόταν κάθε μέρα, ενώ τα μέτρα ασφαλείας τριπλασιάστηκαν μετά από την άφιξη στη φυλακή για κράτηση του (Βραζιλιάνου) μεγαλύτερου διακινητή ναρκωτικών στην Παραγουάη.

Όπως τόνισε ο διευθυντής φυλακών: "Ο Ροναλντίνιο είναι δυνατός χαρακτήρας. Μίλησα μαζί του πολλές φορές και μου έλεγε ότι ζούσε μια κατάσταση που θα μπορούσε να τύχει στον καθέναν. Μου έλεγε ότι πίστευε ότι για κάποιο λόγο του συνέβη αυτό.

Για μένα ήταν μια όμορφη εμπειρία, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν ιδανικές οι συνθήκες γνωριμίας μου μαζί του. Δεν έπρεπε ν' αφησω τα συναισθήματα συμπάθειάς μου γι' αυτόν να με λυγίσουν, είχα ένα καθήκον να επιτελέσω.

Έχουμε δεχθεί κάθε λογής κρατούμενους, αλλά από το χώρο του ποδοσφαίρου ήταν πρώτη φορά. Έμεναν με τον αδελφό του σε άλλη περιοχή της φυλακής, μακριά από τους υπόλοιπους.

Δεν είχαν πρωινό εγερτήριο, αλλά εάν δεν ξυπνούσαν πολύ νωρίς το πολύ να μην μπορούσαν να πιουν καφέ. Το κελί τους ήταν 3x5 αλλά δεν είχε μπάρες, ούτε λουκέτο. Είχε δυο μονά κρεβάτια, τηλεόραση, ανεμιστήρα, μηχανή παγωτού και καφέ.

Του σύστηνα να περπατάμε. Την πρώτη φορά που έπαιξε futsal με τους άλλους κρατούμενους, όλα ξεκίνησαν από έναν περίπατο που κάναμε.

Μετά δεν τον σταματούσες. Γυμναζόταν κάθε μέρα. Πρώτα κόλλησε με το futsal και μετά με το ποδοβόλεϊ. Όταν έφεραν στη φυλακή τον μεγαλύτερο διακινητή ναρκωτικών της Παραγουάης, Χάρβις Χιμένες, αναγκαστήκαμε να τριπλασιάσουμε τα μέτρα ασφαλείας αυτού και του αδελφού του.

Η τουαλέτα είναι κοινόχρηστη και χρειαζόταν να περιμένει στην ουρά. Τις πρώτες ημέρες όλοι τον κοιτούσαν και απορούσαν πώς ο Ροναλντίνιο περίμενε στην ουρά για να πάει στην τουαλέτα".


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ