0 ΣΧΟΛΙΑ

Fake μηνύματα για Μαδριλένους: Προσέξτε. Υπάρχει άνδρας με κοροναϊό στη γειτονιά

Κάτοικοι χωριών σπέρνουν τον πανικό και τον φόβο

«Οικογένειες, προσέξτε γιατί υπάρχει άνδρας με κοροναϊό από τη Μαδρίτη που ζει στην οδό Azahín». Αυτή ήταν η πρώτη πρόταση από ένα φωνητικό μήνυμα που στάλθηκε μέσω WhatsApp το περασμένο Σαββατοκύριακο από κάτοικο της Cazalla de la Sierra, στην επαρχία της Σεβίλης.

Το μήνυμα, το οποίο αποδείχθηκε ότι ήταν φάρσα, έστειλε ένας ντόπιος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η δημοτική αστυνομία είχε επιβεβαιώσει το κρούσμα και ότι ο ασθενής από τη Μαδρίτη είχε μεταφερθεί στη δεύτερη κατοικία του στην Cazalla, επειδή είχε ήπια συμπτώματα και το νοσοκομείο ήταν γεμάτο.

Το μήνυμα μοιράστηκε σύντομα σε αυτόν τον δήμο με τους περίπου 5.000 κατοίκους που βρίσκεται στα ορεινά της επαρχίας Σεβίλης, όπου ο δήμαρχος εξήγησε πρόσφατα ότι όλοι κρατούν αρχείο για το ποιος κινείται μέσα και έξω από την πόλη και αναφέρουν τυχόν «ύποπτες κινήσεις» στην αστυνομία.

Παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος Sotero Martín έχει τονίσει ότι το μήνυμα WhatsApp είναι fake, η διάθεση δεν άλλαξε στο χωριό που είναι θυμωμένο από το γεγονός ότι πολλοί από τη Μαδρίτη αρχικά πήγαν στις εξοχικές τους κατοικίες για να ξεφύγουν από το κύριο επίκεντρο της επιδημίας στην Ισπανία.

Όπως και η Cazalla, πολλά χωριά στην Ανδαλουσία και αλλού στην Ισπανία, που κάποτε υποδέχονταν επισκέπτες, κάνουν μονομερή βήματα για να κρατήσουν τους ανεπιθύμητους ξένους μακριά. Αυτό περιλαμβάνει την ανέγερση φραγμών στους δρόμους πρόσβασης. «Η κατάσταση έχει μετριαστεί, αλλά η άφιξη ατόμων από τη Μαδρίτη κατά τη διάρκεια της κατάστασης συναγερμού έχει δημιουργήσει πολύ μεγάλη ανησυχία», εξηγεί ο δήμαρχος της Cazalla, Sotero Martín.

Ο φόβος για κατοίκους από τη Μαδρίτη εξαπλώνεται. Μια άλλη φάρσα για μια οικογένεια από τη Μαδρίτη, τα μέλη της οποίας είναι άρρωστα, κυκλοφόρησε στο Turre, στην επαρχία Αλμέρια. Ο δήμαρχος, Martín Morales Fuentes, αναγκάστηκε να εκδώσει δήλωση σχετικά και να πει ότι ορισμένοι γείτονες είχαν καταθέσει καταγγελία για ένα εξοχικό. Η δήλωση πρόσθεσε ότι τόσο η Πολιτική Φρουρά όσο και η τοπική αστυνομία ερευνούν πόσο καιρό είναι οι κάτοικοι εκεί και ζήτησαν από τις κυβερνητικές αρχές να τους εκδιώξουν ή να εξασφαλίσουν ότι παραμένουν «περιορισμένοι και υπό αυστηρό έλεγχο». Ο δήμαρχος αρνείται ότι οι κάτοικοι αυτού του διαμερίσματος έχουν βγει θετικοί στον κοροναϊό.

Και στο Aguilar de la Frontera, στην επαρχία της Κόρδοβα, ένα αντίστοιχο μήνυμα την περασμένη εβδομάδα, ισχυριζόταν ότι μια γνωστή οικογένεια από τη Μαδρίτη ήταν στην πόλη. Η δήμαρχος Carmen Flores αναγκάστηκε να κάνει μια δήλωση και να ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια, τα μέλη της οποίας είναι στην πραγματικότητα στη Μαδρίτη, τηρώντας τις εντολές περιορισμού και τώρα εξετάζουν αν θα αναλάβει νομική δράση εναντίον των ατόμων που ξεκίνησαν τη φήμη.

Πηγή: lifo.gr


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ