2 ΣΧΟΛΙΑ

Μια νοσοκόμα δείχνει πώς μπορούμε να μολυνθούμε ακόμα και φορώντας γάντια (VIDEO)

Ως γνωστόν ένα από τα σημαντικότερα μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό είναι να φοράμε γάντια, ειδικά όταν επισκεπτόμαστε μέρη όπως τα σούπερ μάρκετ.

Ωστόσο, μια πρώην νοσοκόμα εντατικής στο Σατζινό του Μίσιγκαν, η Μόλι Λίξεϊ ,σε πρόσφατη έξοδό της στο παντοπωλείο παρατήρησε ότι πολλοί άνθρωποι φορούσαν γάντια, κάτι που βρήκε εξαιρετικό, ωστοσο παρατήρησε ότι η διασταυρούμενη μόλυνση ήταν τεράστια. Αυτό συνέβαινε καθώς οι άνθρωποι με τα γάντια που είχαν πιάσει τα εν δυνάμει μολυσμένα αντικείμενα στη συνέχεια έπιαναν το κινητό τους ή το πρόσωπό τους.

Σε ένα βίντεο που ανάρτησε στο Facebook, αποφάσισε να δείξει πόσο γρήγορη και εύκολη είναι η εξάπλωση μικροβίων σε ένα σούπερ μάρκετ. «Έβαφα στο σπίτι και σκέφτηκα πως η μπογιά θα ήταν ένα τέλειο μέσο για να το εξηγήσω αυτό (διασταυρούμενη μόλυνση)» ανέφερε στο CNN. «Με τρομάζει η σκέψη πως οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι ασφαλείς μόνο επειδή φορούν γάντια και δεν ξέρουν πως και πάλι θα μπορούσαν να βλάψουν τον εαυτό τους ή τους άλλους».

Στο βίντεό της, η νοσοκόμα προσομοιώνει τη μετάβαση στο σούπερ μάρκετ και ξεκινά φορώντας γάντια στα χέρια της, αρπάζοντας το κινητό της καθώς βγαίνει από το αυτοκίνητό της, ενώ στη συνέχεια καθαρίζει ένα καλάθι του σούπερ μάρκετ, και πιάνει μια συσκευασία χαρτιού υγείας. Χρησιμοποιεί ένα κομμάτι χαρτόνι για κινητό τηλέφωνο και βουτάει τα δάχτυλά της σε ένα πιάτο με χρώμα για να αναπαραστήσει τα μικρόβια στα χέρια της.

«Μέχρι στιγμής τα μικρόβια είναι στα γάντια μου, σωστά;», λέει στο βίντεο. «Αλλά τώρα περπατάω και χτυπάει το τηλέφωνό μου, άρα πιάνω το τηλέφωνό μου για να διαβάσω το μήνυμα του άντρα μου και ναι, έχω μεταφέρει μικρόβια στη συσκευή».

Η Λίξεϊ συνεχίζει να προσποιείται ότι περπατάει μέσα στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ και καθώς αναπαριστά πως βάζει κι άλλα προϊόντα στο καλάθι της, βυθίζει τα δάχτυλά της και πάλι στο χρώμα για να μιμηθεί τα μικρόβια που συλλέγει σε όλη αυτή την διαδικασία. Τελικά, αφού κάνει πως απαντά στο τηλέφωνο, όπως καταλαβαίνει κανείς, έχει γεμίσει με χρώμα στο μάγουλό της, δείχνοντας πως έτσι μεταφέρονται τα μικρόβια στο πρόσωπό της. Ακόμη κι όταν βγάλει τα γάντια, η Λίξεϊ δείχνει πως η μπογιά έχει λερώσει το «τηλέφωνό» της, το οποίο συνεχίζει να κρατά αφότου έβγαλε τα γάντια –με τελικό αποτέλεσμα τη διασταυρούμενη μόλυνση.

«Δεν έχει νόημα να φοράτε γάντια αν δεν πλένετε τα χέρια σας κάθε φορά που αγγίζετε κάτι», λέει στο βίντεο. Αυτό συμβαίνει επειδή ό,τι βρίσκεται επάνω στα γάντια θα μεταναστεύσει στο τηλέφωνο εάν σας πάρει κάποιος. Τότε, αν το άτομο δεν απολυμάνει το τηλέφωνο, τα μικρόβια σε αυτό θα ταξιδέψουν στο χέρι του, όταν βγάλει τα γάντια και αγγίξει τη συσκευή.


Η Novileague ήρθε με 500,000€ και καθημερινά δώρα! (21+)
*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
DytikosATHENS37 - 6/4/2020 21:33

Φοβερό βιντεο τοσο απλο που μπορεί να το καταλαβει κ ενα παιδακι αρκει να του πεις οπου μπογιά ειναι τα μικρόβια κ ο ιος. Ανετα θα επαιζε σα σποτακι πχ Παπαδοπουλου εδω στη ελλαδα. Συγχαρητήρια στη κοπελα.

Vasilis_Constructor - 6/4/2020 17:11

Τρομερό βίντεο. Πέρα για πέρα κατατοπιστικό. Παιδιά, προσοχή χρειάζεται. Δεν είναι αστείο. Μπράβο στην κοπελιά.

ΕΠΟΜΕΝΟ