0 ΣΧΟΛΙΑ

Έξαλλοι οπαδοί της Λίβερπουλ με τον ιδιοκτήτη: «Πλήρωσε ή φύγε»

Έντονες αντιδράσεις από την απόφαση να τεθούν σε υποχρεωτική άδεια οι περισσότεροι υπάλληλοι της ομάδας

Σε μια προσπάθεια να περιορίσει το κόστος λειτουργίας, για όσο διάστημα κρατάει το "λουκέτο" λόγω κοροναϊού, η διοίκηση της Λίβερπουλ αποφάσισε να βγάλει σε υποχρεωτική άδεια το μεγαλύτερο μέρος των υπαλλήλων της ομάδας.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της κοινής γνώμης και των φίλων της Λίβερπουλ, που στράφηκαν κατά του Αμερικανού ιδιοκτήτη.

Μεταξύ πολλών, τονίζουν και το εξής: "Είναι ντροπιαστικό για την ομάδα να έχει ιδιοκτήτη ένας Αμερικανό δισεκατομμυριούχο, που φέρεται σαν τον Σκρουτζ σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για όλο τον κόσμο. Να πληρώσει κανονικά ή να φύγει".

Σημειώνεται πως ο Τζον Χένρι είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, με εκτιμώμενη περιουσία περίπου στα 9,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επίσης, οι υπάλληλοι που θα βγουν σε υποχρεωτική άδεια θα λαμβάνουν το 80% του μισθού τους από το κράτος, όπως προβλέπει το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, ενώ οι πρωταθλητές Ευρώπης θα καλύψουν το υπόλοιπο των αποδοχών τους. Αυτό που εξόργισε την κοινή γνώμη ήταν ότι το κλαμπ την τελευταία διετία είχε ανακοινώσει κέρδη ύψους 215 εκατ. ευρώ, αλλά παρ' όλα αυτά επέλεξε να μοιραστεί με το... κράτος τις συνέπειες της πανδημίας. Συν τοις άλλοις, τουλάχιστον δέκα μεγάλα στελέχη της διοίκησης δεν υπέστησαν την παραμικρή μείωση στους πενταψήφιους μισθούς τους.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ