0 ΣΧΟΛΙΑ

Premier League: Sky Sports και BT θέλουν να μεταδώσουν περισσότερους αγώνες

Τα δύο δίκτυα δεν θα ζητήσουν αποζημίωση, για τη διακοπή, αλλά θέλουν να ανακτήσουν πελάτες που έχουν διακόψει τις συνδρομές τους κατά τη διάρκεια του lockdown, λόγω του κοροναϊού

Sky Sports και BT, τα δύο τηλεοπτικά δίκτυα που έχουν αγοράσει τα δικαιώματα της κάλυψης των αγώνων της Premier League δεν έχουν σκοπό να ζητήσουν αποζημίωση για την αναστολή των αναμετρήσεων λόγω του κοροναϊού.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, ζητούν το δικαίωμα να μεταδώσουν περισσότερα από τα συμφωνηθέντα παιχνίδια τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Το τριετές συμβόλαιο που έχει υπογραφεί, αξίας 5 δις λιρών, επιτρέπει στο Sky Sports να καλύψει 128 παιχνίδια και 52 στο BT. Και οι δύο πάροχοι έχουν ζητήσει να μεταδώσουν περισσότερους αγώνες, ώστε να ανακτήσουν πελάτες που έχουν διακόψει τις συνδρομές τους κατά τη διάρκεια του lockdown, λόγω του κοροναϊού.

Οποιαδήποτε τέτοια αλλαγή στην υπάρχουσα συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από την Ofcom (εταιρεία τηλεπικοινωνιών), η οποία εφαρμόζει αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές για το μερίδιο αγοράς, αλλά δεδομένων των εκτάκτων περιστάσεων που έχουν διαμορφωθεί, είναι απίθανο η ρυθμιστική αρχή των μέσων ενημέρωσης να εμποδίσει προτάσεις που αποσκοπούν στην παροχή περισσότερου περιεχομένου για τους τηλεθεατές.

Όλα αυτά την ίδια ώρα που τόσο η Τότεναμ όσο και η Νιούκαστλ αποφάσισαν να απενεργοποιήσουν τα emails των εργαζομένων τους, αλλά και να κατασχέσουν τηλέφωνα και laptops, ώστε να εμποδίσουν το προσωπικό που έχει απομακρυνθεί να ασκήσει οποιαδήποτε εργασία που θα παραβίαζε τους όρους του προγράμματος διατήρησης θέσεων εργασίας.

Ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιούν και τα δύο κλαμπ για να διεκδικήσουν χρήματα από την κυβέρνηση, ώστε να πληρώσουν τους μισθούς.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ