0 ΣΧΟΛΙΑ

Πουρσανίδης: Πίσω από τα νούμερα υπάρχουν άνθρωποι

Για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μίλησε ο αντιπρόεδρος του ΟΦΗ, Ηλίας Πουρσανίδης. 
 
Αναλυτικά όσα είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM: 
Για την κατάσταση που επικρατεί: «Χρειάζεται ψυχραιμία. Όλα αυτά που ζούμε είναι συγκλονιστικά. Καθημερινά βλέπεις κόσμο να πεθαίνει, οι οικογένειές τους δεν μπορούν να είναι δίπλα τους και καθημερινά ανακοινώνονται τα νούμερα. Πίσω από τα νούμερα υπάρχουν άνθρωποι, οικογένειες. Έχουμε πάθει ανοσία. Σε κάθε καταστροφή ακούμε απλά νούμερα. Αυτή τη στιγμή συμβαίνει κάτι ακόμα χειρότερο. Ακούς την καταστροφή που γίνεται για παράδειγμα στην Ιταλία και λες δόξα τω θεώ που εμείς έχουμε λιγότερους νεκρούς».
 
Για την επόμενη μέρα: «Δεν ξέρω πώς θα είναι η επόμενη μέρα. Είναι πραγματικά πρωτόγνωρες οι συνθήκες για όλους. Σίγουρα, βλέποντάς το με αισιοδοξία, μετά από κάθε τραγικό γεγονός, δίνονται ευκαιρίες. Υπάρχει ανάπτυξη, εξέλιξη. Αυτό πρέπει να εκμεταλλευτεί το κράτος, αλλά και ο καθένας από εμάς. Να βελτιώσουμε πράγματα που δεν μπορούσαμε ως τώρα λόγω της ταχύτητας που υπήρχε και της έλλειψης χρόνου. Ίσως δοθεί η ευκαιρία να γίνει επανεκκίνηση σε όλα τα επίπεδα. Αυτή πρέπει να είναι η ευκαιρία και για το ποδόσφαιρο. Φανταστείτε αυτή τη στιγμή να υπήρχε ποδόσφαιρο, να μπορούσε να ξεχαστεί λίγο ο κόσμος. Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι. Είναι ευκαιρία να διορθώσουμε πράγματα, για να μας πιστέψει ο κόσμος και να επιστρέψει στα γήπεδα»
 
Για το κλίμα που υπήρχε στην τηλεδιάσκεψη: Πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένο πως όσοι βρεθήκαμε εκεί θέλουμε όλοι το καλό του ποδοσφαίρου. Όλοι θέλουμε να βλέπουμε αγώνες. Δεν ήταν συνεδρίαση που θα έπαιρνε αποφάσεις, αλλά μια συζήτηση για το θέμα της αναστολής. Ακούστηκαν διάφορες σκέψεις, μέσα σε αυτές ήταν και το ενδεχόμενο διακοπής. Όταν βλέπεις ότι ο ιός δεν έχει φτάσει καν στο πικ, ώστε να ελπίζεις για κάτι καλύτερο, δημιουργείται και αυτή η σκέψη. Η ουσία είναι πως πρέπει να δουλέψουμε σε όλα τα σενάρια, γιατί υπάρχουν νομικά και οικονομικά θέματα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο προς τα έξω -ο κόσμος, οι δημοσιογράφοι- αλλά και προς τα μέσα -υπάρχουν οικογένειες, υπάλληλοι, ποδοσφαιριστές. Κάθε απόφαση θα πρέπει να έχει δουλευτεί τόσο πολύ, που το αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνο για όλους. Πρέπει να βρούμε τη λύση που θα επηρεάσει όσο το δυνατόν λιγότερο και δίκαια όλους, γιατί σίγουρα όλοι θα επηρεαστούν».
 
Για το αν είναι εφικτό να επιστρέψουν οι ομάδες στις προπονήσεις τον Μάιο: «Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα. Σενάρια θα μελετήσει η ομάδα εργασίας που δημιουργήθηκε. Σενάρια αυτή τη στιγμή είναι αυτά που διαβάζουμε από το εξωτερικό, τι λέει η UEFA, τα δημοσιεύματα. Δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο για τις ημερομηνίες. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για την πιθανότητα, για παράδειγμα να παιχτεί ποδόσφαιρο και τον Ιούλιο. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει πρόβλημα με τα συμβόλαια που τελειώνουν στις 30/6. Υπάρχουν παίκτες που μπορεί να τελειώνει το συμβόλαιο και να έχει ήδη συμφωνήσει με την επόμενη ομάδα του».
 
Για το πότε θα φέρει τα αποτελέσματα η ομάδα εργασίας: «Το συντομότερο δυνατόν. Αυτό που ειπώθηκε είναι ότι αναστέλλεται το πρωτάθλημα ως τις 24/4. Υπάρχει η πιθανότητα -κι αυτό έχει να κάνει με την εξέλιξη των εργασιών- να γίνει τηλεδιάσκεψη νωρίτερα για να δούμε τις εξελίξεις. Έτσι κι αλλιώς, είναι σημαντικό ότι έγινε χθες για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια τέτοια τηλεδιάσκεψη. Ήταν υψηλού επιπέδου, έγινε γρήγορα και υπήρχε ομοφωνία. Είναι ένα πολύ θετικό μήνυμα που δεν πρέπει να προσπερνάμε. Είναι ευκαιρία να βάλουμε στην άκρη εγωισμούς και αντιπαλότητες. Όλοι σκύβουμε πάνω από το πρόβλημα με το ίδιο πάθος».
 
Για την ανακοίνωση της UEFA: «Όλοι όσοι είμαστε εκεί έχουμε προτεραιότητα την επανέναρξη. Όχι να βρούμε τρόπο να σταματήσουμε το πρωτάθλημα αλλά πώς να συνεχιστεί. Είμαστε σύμφωνοι με την UEFA. Θέλουμε το ίδιο πράγμα. Στο τέλος θα δούμε αν μπορεί να συμβεί. Θα το δείξουν τα γεγονότα. Πρέπει να σκεφτούμε, αν συμβεί το αρνητικό σενάριο με την πανδημία τι θα προτιμήσουμε να συμβεί; Να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα και να χαθεί το επόμενο ή να μπει ένα τέλος με όποιο κόστος και να ξεκινήσει το επόμενο σωστά;»
 
Για το πώς θα επηρεαστεί το επόμενο πρωτάθλημα από το φετινό: «Αν το πρωτάθλημα πάει προς τα πίσω για να ολοκληρωθεί, το επόμενο θα ξεκινήσει αργότερα. Σε αυτή την περίπτωση δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα συμβόλαια, με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, με τις εταιρίες για τα τηλεοπτικά ή με άλλες συμβάσεις με εταιρίες που ίσως του χρόνου δεν μπορούν να υποστηρίξουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλα αυτά είναι σκέψεις που θα πρέπει να τεθούν στο τραπέζι, ανάλογα με τις εξελίξεις που θα έρθουν, για να δούμε τι θα γίνει σε κάθε περίπτωση».
 
Για την τελική απόφαση: «Ό,τι και να αποφασιστεί, πρέπει να είναι μια πεντακάθαρη και αποδεκτή από όλους απόφαση. Μόνο τότε θα είναι μια σωστή απόφαση. Δεν αφορά μόνο τον πρωταθλητή, αλλά και τις ομάδες που θα πέσουν και αυτές που θα ανέβουν. Δεν πρέπει να υπάρχουν γκρίζες ζώνες και υπονοούμενα. Ένα μεγάλο κακό που κάνουμε οι άνθρωποι που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο είναι οι ανακοινώσεις, οι δηλώσεις κλπ. Κάποιος θέλει να πάει να δει ποδόσφαιρο ή να μπει χορηγός και ακούει εμάς, που είμαστε μέσα στο ποδόσφαιρο, να κατηγορούμε το προϊόν. Όποια απόφαση και να ληφθεί θα πρέπει να είναι ομόφωνη και πανηγυρική. Αποδεκτή από όλους, χωρίς ερωτηματικά».

Γιορτινό πακέτο* διασκέδασης – Κάθε μέρα εκπλήξεις* (21+)
*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ